Thursday, March 21, 2013

.ex.

i have an ex.
not ex-bf or even ex-scandal (fyi, i've maintained my flawless record of being single up until now)
ex-bestie.
that's the word.
tibe2 teringat die bila baca satu artikel kt blog org lain.
about how she 'break-up' with her bestie.
yea, been there, done that.

dah agak bertahun we 'broke-up'.
to be honest, i still kinda feel butthurt about the whole thing.
sebab aku tak pernah dapat figure out why did she do that to us, to me.
and she claimed we're her bestest friend ever. duh.

we pretend we didn't know each other after that.
takde lagi sekelas. kalau ada kelas sama pun, duduk jauh2, buat tak kenal.
a year of pretending to not know her memantapkan skil aku buat2 tak kenal orang 
dan jugak skil buat2 tak nampak orang dan skil mencari laluan alternatif supaya tak
stumble upon orang yg kite taknak stumble upon.
hah! nampak sangat kau masih butthurt time tu azimah!

lepas dekat 2 tahun kot, perempuan tu cool down balik.
and she apologized. 
me being me yang malas nak panjangkan hal2 yg tak relevan dgn kehidupan semasa,
said ok. fine. whatever.
tapi masih aku tak puas hati kenapa dia tak puas hati dgn kami sampai sanggup putus kawan.
when i talk to her, rasa macam hipokrit betul sebab dalam hati masih tak puas hati lagi,
tapi muka senyum2 macam dah put things behind. 
tapi aku dah tanya. 
and dia taknak jawab.
me being me yang malas nak korek rahsia hati orang lebih2 tu pun cakaplah ok fine. whatevs.
dan dalam hati macam oh shit, asal taknak bagitau?? ke kau dah lupa sebab apa
kau nak putus kawan dengan orang yg awesome macam kitorang?"

and now, dah berapa tahun dah.
masing2 dah habis belajar, dah kerja. dah ada kehidupan sendiri
me being me kehidupan sendiri consist of pegi kerja,balik kerja,weekend balik rumah jumpa family
kadang2 jalan2 dengan kawan2 yg berapa ketul je masih sudi stuck with me.....
still aku masih tak puas hati kenapa dia dump kawan yg awesome macam kami.

once she said hi to me kt whatsapp, using a new number.
silap besarlah dia menggunakan wajah sebenar di profile picca.
wajiblah aku ignore teguran dia ketika itu, sebab perasaan butthurt masih bersisa dijiwa.
kau memang pendendam kan azimah???
the heck lah. sukahati aku lah nak tegur balik ke tak ke apa ke...
aku memang sombong kot.

ok. dah habis rant pasal ex-bestie.
sekarang nak pegi memburu tikus yang menghancurkan hidup aku minggu ni. kbai.