Saturday, February 23, 2013

Cawan lelaki dan cawan perempuan

Nearly everything in this world ada jantina. Itu kata adik bongsu aku yg aku labelkan sebagai lelaki pelik. Everything means things, inanimate objects yg selalu kita pandang sebagai tidak berjantina.
So i asked him for some examples. Here is my favourite....
Those are mugs. Pada pandangan orang biasa / orang yg kurang pelik macam aku, both mugs are the same. Kan? Tapi pada pandangan adik aku, dua cawan tu berbeza. And he refused to use the red one. And the reason is that the red one is "cawan perempuan" and the white one is "cawan lelaki". Pfft *facepalm*
His justification is as weird as his statement. Cawan merah tu cawan perempuan sbb the bottom is smaller than the top. Cawan putih tu cawan lelaki sbb bottom die lebar. Another criteria in detemining a mug's gender is the shape. Kalau cawan tu straight cut je maknenya itu cawan lelaki, dan sebaliknya kalau cawan tu curvy.
Ade jugak lah orang pelik macam adik aku kat atas muka bumi ni. Dan aku tak bersalah dlm mendidik adik aku menjadi manusia pelik.

1 comment:

AKU CHUN said...

Fine adik Iking Fine!

Aizat naik atas pentas nyanyi lagu yuna pakai cawan perempuanlah kan?

Kalernya merah.