Tuesday, November 22, 2011

feeling down?

hari ni hari selase. 
takde kelas pagi. good.
i should be happy right?
lagipun midterm exam jam 11.30 is open book exam.
that should be easy right?
no!
rase macam terbazir rm37.40 pulak tadi.
tak membantu langsung itu textbook.
kegagalan menjawab soalan exam yg paling epik dlm hidup aku setakat ni.
dah rase down dah.
lepas tu pergi lunch, beli lauk ayam.
it was suppose to be ayam panggang or something like that,
and it turns out to be ayam masak masin.
i end up eating the nasik only.
pfft.
sekarang dah takde mood utk meneruskan sise2 hidup di uia.

ok. done whining. 
sekarang carik aktiviti utk melepaskan ketensionan.
aktiviti pilhan hari ni : noraebang versi dalam bilik.

first, pastikan kt laptop ade lagu2 yg anda suke nyanyi.
second: pastikan juge room mate anda tiade dalam bilik.
kalau ade halau die keluar, tak pun suruh die sumbat telinge die dgn earphone.
or simply ask her to put up with you cuz you're going crazy if you didn't do this,
or ask her to join you ;p
next step : minum air dulu. bg basah tekak yg kering tu.
lepas tu pasang lagu yg paling anda suke nyanyi.
lagu 80's and 90's rock kapak jiwang karat juge sesuai.
kalau anda seorang yg aktif boleh la pasang lagu 
kpop sambil ikut menari.
last step.... ape lagi. nyanyi lah. sepenuh perasaan.
sekuat hati. let it all out.
biarlah hujan, best sikit orang lain nak tidur kan.

kalau nak berkostum macam si giant ni pun boleh gak.

that's it.
noraebang versi dalam bilik.
free of charge.
easy.
dan mungkin anda akan dapat jelingan tajam
dari budak2 bilik sebelah selepas ini.
ok. i'm off. nak nyanyi lagu rock kapak jap.
chiao~~

feeling down?

hari ni hari selase. 
takde kelas pagi. good.
i should be happy right?
lagipun midterm exam jam 11.30 is open book exam.
that should be easy right?
no!
rase macam terbazir rm37.40 pulak tadi.
tak membantu langsung itu textbook.
kegagalan menjawab soalan exam yg paling epik dlm hidup aku setakat ni.
dah rase down dah.
lepas tu pergi lunch, beli lauk ayam.
it was suppose to be ayam panggang or something like that,
and it turns out to be ayam masak masin.
i end up eating the nasik only.
pfft.
sekarang dah takde mood utk meneruskan sise2 hidup di uia.

ok. done whining. 
sekarang carik aktiviti utk melepaskan ketensionan.
aktiviti pilhan hari ni : noraebang versi dalam bilik.

first, pastikan kt laptop ade lagu2 yg anda suke nyanyi.
second: pastikan juge room mate anda tiade dalam bilik.
kalau ade halau die keluar, tak pun suruh die sumbat telinge die dgn earphone.
or simply ask her to put up with you cuz you're going crazy if you didn't do this,
or ask her to join you ;p
next step : minum air dulu. bg basah tekak yg kering tu.
lepas tu pasang lagu yg paling anda suke nyanyi.
lagu 80's and 90's rock kapak jiwang karat juge sesuai.
kalau anda seorang yg aktif boleh la pasang lagu 
kpop sambil ikut menari.
last step.... ape lagi. nyanyi lah. sepenuh perasaan.
sekuat hati. let it all out.
biarlah hujan, best sikit orang lain nak tidur kan.

kalau nak berkostum macam si giant ni pun boleh gak.

that's it.
noraebang versi dalam bilik.
free of charge.
easy.
dan mungkin anda akan dapat jelingan tajam
dari budak2 bilik sebelah selepas ini.
ok. i'm off. nak nyanyi lagu rock kapak jap.
chiao~~

Sunday, November 20, 2011

susu story

selamat siang semue.
it's the 21st day of november. oh yeah.
dah nak habes tahun dah ye.

i hate milk back then, when i was little.
i stopped drinking milk when i was 2.
berhenti minum dr botol susu yg ade puting tu umur 2.
mak kate sbb dulu2, mak tertinggal botol susu aku dlm kerete.
lepas tu esok paginye, tgk puting botol tu dah
kene gigit lipas. err... aku tak tau lah macam mane rupenye
puting botol susu yg digigit lipas, tapi memang legend nye seperti itu.
lepas tu je aku dah trauma nk minum dari botol susu yg ade puting tu.
geli siot. lipas kot.
that explains why i hate lipas soooooo much.
lepas kejadian yg ngeri tu aku dh tak minum susu.
air sirap lebih baik. haha.

bile aku dah besar (read: 20 / 21 years old kot)
baru sedar betape bestnye air susu tu.
sebab baru reti nak minum susu dutch lady.
haha... gedik. susu jename lain tak sedap.
nak dutch lady gak.
mase praktikal setiap pagi beli susu dutch lady perisa strawbery/coklat, 
kadang2 low fat kalau rase hari tu gemuk,
kadang2 full cream kalau rase hari tu kurus.
wheee~~~~

malam tadi pegi kiosk mahalah, nak carik air nescafe tin
sbb konon2 nak stay up late nak study utk midterm exam.
tapi takde. tsk. lepas tu aku terjumpe ini.

sile abaikan background ye. tin nescafe tu utk perbandingan saiz , nk tunjuk betape chomelnye kotak susu ni.

tadaaaaa~~~~
comel kan? comel kan???
tapi dlm picca tak nmpk comel sgt.
in real kotak susu ni nmpk sgt comel.
susu berperisa jagung limited edition tuuuu...
susu pun ade limited edition tau.
haha...
syg pulak aku nak minum susu ni. comel sgt.
nnt nak borong banyak2 la kt kiosk.
oh yeahhh~~

ok. dah habes merepek. perlu bukak nota
investment analysis sekarang.
chiao~


susu story

selamat siang semue.
it's the 21st day of november. oh yeah.
dah nak habes tahun dah ye.

i hate milk back then, when i was little.
i stopped drinking milk when i was 2.
berhenti minum dr botol susu yg ade puting tu umur 2.
mak kate sbb dulu2, mak tertinggal botol susu aku dlm kerete.
lepas tu esok paginye, tgk puting botol tu dah
kene gigit lipas. err... aku tak tau lah macam mane rupenye
puting botol susu yg digigit lipas, tapi memang legend nye seperti itu.
lepas tu je aku dah trauma nk minum dari botol susu yg ade puting tu.
geli siot. lipas kot.
that explains why i hate lipas soooooo much.
lepas kejadian yg ngeri tu aku dh tak minum susu.
air sirap lebih baik. haha.

bile aku dah besar (read: 20 / 21 years old kot)
baru sedar betape bestnye air susu tu.
sebab baru reti nak minum susu dutch lady.
haha... gedik. susu jename lain tak sedap.
nak dutch lady gak.
mase praktikal setiap pagi beli susu dutch lady perisa strawbery/coklat, 
kadang2 low fat kalau rase hari tu gemuk,
kadang2 full cream kalau rase hari tu kurus.
wheee~~~~

malam tadi pegi kiosk mahalah, nak carik air nescafe tin
sbb konon2 nak stay up late nak study utk midterm exam.
tapi takde. tsk. lepas tu aku terjumpe ini.

sile abaikan background ye. tin nescafe tu utk perbandingan saiz , nk tunjuk betape chomelnye kotak susu ni.

tadaaaaa~~~~
comel kan? comel kan???
tapi dlm picca tak nmpk comel sgt.
in real kotak susu ni nmpk sgt comel.
susu berperisa jagung limited edition tuuuu...
susu pun ade limited edition tau.
haha...
syg pulak aku nak minum susu ni. comel sgt.
nnt nak borong banyak2 la kt kiosk.
oh yeahhh~~

ok. dah habes merepek. perlu bukak nota
investment analysis sekarang.
chiao~


Monday, November 14, 2011

me and hagrid.

happy november to y'all.
it's the middle of november,
in which many students in iium get so stressed out
sbb midterm exam berderet2 menunggu after the midsem break.
and i am supposed to be stressed out too...
i've got a midterm exam this thursday in which
i can't even remember what the hell i've learnt in class.
so, good luck to me. *sigh*

and oh...
what about me and hagrid?
err... new boyfie?
of course not. derh~~~
remember hagrid... rubeus hagrid from harry potter?
the hogwarts gamekeeper?
i found a similarity between me and hagrid.
guess what?
...............................
.................................................
.....................?????



see the picture above. tgk betul2. especially rambut die.
and....
itulah rupe rambut aku bile dah kering lepas mandi. 
serius macam hagrid. kembang semacam.
no wonderlah kawan aku beriye suruh aku pegi rebonding.
cisss....

me and hagrid.

happy november to y'all.
it's the middle of november,
in which many students in iium get so stressed out
sbb midterm exam berderet2 menunggu after the midsem break.
and i am supposed to be stressed out too...
i've got a midterm exam this thursday in which
i can't even remember what the hell i've learnt in class.
so, good luck to me. *sigh*

and oh...
what about me and hagrid?
err... new boyfie?
of course not. derh~~~
remember hagrid... rubeus hagrid from harry potter?
the hogwarts gamekeeper?
i found a similarity between me and hagrid.
guess what?
...............................
.................................................
.....................?????



see the picture above. tgk betul2. especially rambut die.
and....
itulah rupe rambut aku bile dah kering lepas mandi. 
serius macam hagrid. kembang semacam.
no wonderlah kawan aku beriye suruh aku pegi rebonding.
cisss....