Sunday, July 31, 2011

i nearly killed the cats!!!!!!

slmt siang, slmt berhari minggu, slmt bersedie utk menyambut
kedtgn bulan Ramadhan yg mulia ni y'alls.

it's been so long.
so long tak berbelog, so long tak berjumpe rakan2, so long bercuti
menternak lemak....
so long bermesra2an dan bermanja2an dgn 2 ekor kucheng kesygn kami sekeluarge.
kikid @ kecik @ chipchip @ kipkip @ chitchit

memol @ baby gemok @ petmol @ catmol


as the title suggest, aku hampir2 mengorbankan kucheng2 nih..
huuuuuu.. saspen sungguh....!!
ceriternye camnih,
kucheng2 kesayangan kami ni telah dihinggapi serangge2 perosak
namely kutu dan sengkenit (sile tanye encik google ape itu
sengkenit yea)
dan kami sekeluarge jadi gatal2 badan sbb kene serangge2 perosak tu.
in an attempt to get rid of those pests,
kitorang pun spray lah those kucheng dgn racun serangge perosak,
which is shieldtox.
those kucheng survive, so did the serangge perosak.
cisss... gatal2 lagi badan aku weh.
tak tahan.
pastu, kitorang gune pulak ridsect, sbb ridsect lagi kuat sikit dr shieldtox
dgn harapan si kutu2 tersebut akan meninggalkan 
badan kucheng2 kami.
lepas sembur tu, aku tinggalkan memol dan chitchit kt luar.
tak sampai 5 minit, memol masuk rumah sambil ber meow.
biasenye memol and chitchit akan berbunyi kalau mereke lapar je.
skali aku tgk memol je...
mulut berbuih2... macam org yg baru lepas minum racun tikus tu.
berbuih2 mulut die. cemas gile kot. terus aku mandikan memol.
lepas tu chitchit lak masuk,
keliling mulut die basah, macam berbuih2 gak kot.
rase bersalah pulak kt kucheng2 tu spjg hari.
kesiannnnnn mereke.
lain kali aku tak sembur korang (kau ekor?) dgn racun serangge lagi eh??


i nearly killed the cats!!!!!!

slmt siang, slmt berhari minggu, slmt bersedie utk menyambut
kedtgn bulan Ramadhan yg mulia ni y'alls.

it's been so long.
so long tak berbelog, so long tak berjumpe rakan2, so long bercuti
menternak lemak....
so long bermesra2an dan bermanja2an dgn 2 ekor kucheng kesygn kami sekeluarge.
kikid @ kecik @ chipchip @ kipkip @ chitchit

memol @ baby gemok @ petmol @ catmol


as the title suggest, aku hampir2 mengorbankan kucheng2 nih..
huuuuuu.. saspen sungguh....!!
ceriternye camnih,
kucheng2 kesayangan kami ni telah dihinggapi serangge2 perosak
namely kutu dan sengkenit (sile tanye encik google ape itu
sengkenit yea)
dan kami sekeluarge jadi gatal2 badan sbb kene serangge2 perosak tu.
in an attempt to get rid of those pests,
kitorang pun spray lah those kucheng dgn racun serangge perosak,
which is shieldtox.
those kucheng survive, so did the serangge perosak.
cisss... gatal2 lagi badan aku weh.
tak tahan.
pastu, kitorang gune pulak ridsect, sbb ridsect lagi kuat sikit dr shieldtox
dgn harapan si kutu2 tersebut akan meninggalkan 
badan kucheng2 kami.
lepas sembur tu, aku tinggalkan memol dan chitchit kt luar.
tak sampai 5 minit, memol masuk rumah sambil ber meow.
biasenye memol and chitchit akan berbunyi kalau mereke lapar je.
skali aku tgk memol je...
mulut berbuih2... macam org yg baru lepas minum racun tikus tu.
berbuih2 mulut die. cemas gile kot. terus aku mandikan memol.
lepas tu chitchit lak masuk,
keliling mulut die basah, macam berbuih2 gak kot.
rase bersalah pulak kt kucheng2 tu spjg hari.
kesiannnnnn mereke.
lain kali aku tak sembur korang (kau ekor?) dgn racun serangge lagi eh??