Sunday, June 19, 2011

ktm oh ktm

slmt malam ahad ;)
sy baru sampai kampus. balik naik tren ktm dr kajang.
sy sampai je stesen, terus ade tren.
oh, syukur alhamdulillah takpayah tunggu 14 jam utk naik tren.
bile sampai dekat stesen serdang, tibe2 lampu mati.
masih rilek lagi, ala... biaselah tu lampu dlm tren tu nak mati.
die nak jimat letrik kot. 
dah berenti kt stesen tu, tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu...
tak jalan2 gak.
waddehek????
dipendekkan cerite, itu tren rosak takmoh jalan.
ciskek. sie2 kau datang awal aku takyah tunggu lame2 tadi.
last2 kene tunggu tren seterusnye lah jugak.
bersabar ye azimah.

ok. tak habes komplen lagi nih pasal ktm.
kali ni pasal ladies coach a.k.a tren utk wanita, perempuan, kanak2 perempuan, female.

ini simbol yg tertampal dipintu ladies coach  ktm

obvious kan drpd simbol tu menunjukkan gerabak tu hanye utk perempuan.
takpayah pandai bahase inggeris utk tau yg gerabak tu utk perempuan.
tapi.... yg aku musykilkan (smbl berkerut2..)
apesal tiap kali aku naik ladies coach tu mesti ade
tersesat manusie berjantina jantan.. eh, lelaki.
adekah mereke tidak tahu yg gerabak itu utk wnaita sahaje?
mereke tidak faham kah simbol orang memakai skirt itu?
dan mereke tidak terase seperti alienkah dikalangan 
wanita2 disitu, being the only male in that compartment????

ok. fine. mungkin lah mereke first time naik.
tapi ladies coach ni dah diwujudkan berbulan2 dah ok.
and everytime a train is approaching the station, there must be an 
announcement stating 
'the middle train is for female only.'
mereke pekakkah atau mereke tak paham english and bahasa malaysia??

ok lagi. kalau orang tue, aku blh maafkan.
mungkin mate mereke sudah tak nampak simbol tersebut
dan telinge dah tak berape dengar announcement tersebut.
tapi kalau lelaki yg mude belia serte gagah perkase tersesat masuk situ ape kes?
sile jgn kate anda taktau.
tak pernah bace kt paper ke? kt fb? kt blog2 org?
jgnlah noob sangat wehhh...
encik2 foreigner, that is bangladeshi ka, indon ka, nepalese ka, whatever la..
sile jgn kate tak paham tulisan kt pintu tu.
takkan tak paham kot maksud simbol
ORANG PAKAI SKIRT TU MEANS UTK PEREMPUAN JE?
kt tandas pun simbol tu gak la weh.
boleh je paham.
takkan kt tren takleh paham kot.
tak pon  mmg diorang pakai redah je kt tandas pun???

ok. rasenye dah habes sesi komplen di blog aku.
haha.... skrg, mari kite sambung acare membuat
laporan latihan praktikal.
wuhuuu!!!!


2 comments:

aida said...

ko smpi ble kt yuyaye weh?!

azim ikin said...

rabu kotttt......