Monday, June 27, 2011

ye... anda.. loser. haha. takde lah. 
ye... anda.. loser. haha. takde lah. 

Sunday, June 19, 2011

ktm oh ktm

slmt malam ahad ;)
sy baru sampai kampus. balik naik tren ktm dr kajang.
sy sampai je stesen, terus ade tren.
oh, syukur alhamdulillah takpayah tunggu 14 jam utk naik tren.
bile sampai dekat stesen serdang, tibe2 lampu mati.
masih rilek lagi, ala... biaselah tu lampu dlm tren tu nak mati.
die nak jimat letrik kot. 
dah berenti kt stesen tu, tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu...
tak jalan2 gak.
waddehek????
dipendekkan cerite, itu tren rosak takmoh jalan.
ciskek. sie2 kau datang awal aku takyah tunggu lame2 tadi.
last2 kene tunggu tren seterusnye lah jugak.
bersabar ye azimah.

ok. tak habes komplen lagi nih pasal ktm.
kali ni pasal ladies coach a.k.a tren utk wanita, perempuan, kanak2 perempuan, female.

ini simbol yg tertampal dipintu ladies coach  ktm

obvious kan drpd simbol tu menunjukkan gerabak tu hanye utk perempuan.
takpayah pandai bahase inggeris utk tau yg gerabak tu utk perempuan.
tapi.... yg aku musykilkan (smbl berkerut2..)
apesal tiap kali aku naik ladies coach tu mesti ade
tersesat manusie berjantina jantan.. eh, lelaki.
adekah mereke tidak tahu yg gerabak itu utk wnaita sahaje?
mereke tidak faham kah simbol orang memakai skirt itu?
dan mereke tidak terase seperti alienkah dikalangan 
wanita2 disitu, being the only male in that compartment????

ok. fine. mungkin lah mereke first time naik.
tapi ladies coach ni dah diwujudkan berbulan2 dah ok.
and everytime a train is approaching the station, there must be an 
announcement stating 
'the middle train is for female only.'
mereke pekakkah atau mereke tak paham english and bahasa malaysia??

ok lagi. kalau orang tue, aku blh maafkan.
mungkin mate mereke sudah tak nampak simbol tersebut
dan telinge dah tak berape dengar announcement tersebut.
tapi kalau lelaki yg mude belia serte gagah perkase tersesat masuk situ ape kes?
sile jgn kate anda taktau.
tak pernah bace kt paper ke? kt fb? kt blog2 org?
jgnlah noob sangat wehhh...
encik2 foreigner, that is bangladeshi ka, indon ka, nepalese ka, whatever la..
sile jgn kate tak paham tulisan kt pintu tu.
takkan tak paham kot maksud simbol
ORANG PAKAI SKIRT TU MEANS UTK PEREMPUAN JE?
kt tandas pun simbol tu gak la weh.
boleh je paham.
takkan kt tren takleh paham kot.
tak pon  mmg diorang pakai redah je kt tandas pun???

ok. rasenye dah habes sesi komplen di blog aku.
haha.... skrg, mari kite sambung acare membuat
laporan latihan praktikal.
wuhuuu!!!!


ktm oh ktm

slmt malam ahad ;)
sy baru sampai kampus. balik naik tren ktm dr kajang.
sy sampai je stesen, terus ade tren.
oh, syukur alhamdulillah takpayah tunggu 14 jam utk naik tren.
bile sampai dekat stesen serdang, tibe2 lampu mati.
masih rilek lagi, ala... biaselah tu lampu dlm tren tu nak mati.
die nak jimat letrik kot. 
dah berenti kt stesen tu, tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu...
tak jalan2 gak.
waddehek????
dipendekkan cerite, itu tren rosak takmoh jalan.
ciskek. sie2 kau datang awal aku takyah tunggu lame2 tadi.
last2 kene tunggu tren seterusnye lah jugak.
bersabar ye azimah.

ok. tak habes komplen lagi nih pasal ktm.
kali ni pasal ladies coach a.k.a tren utk wanita, perempuan, kanak2 perempuan, female.

ini simbol yg tertampal dipintu ladies coach  ktm

obvious kan drpd simbol tu menunjukkan gerabak tu hanye utk perempuan.
takpayah pandai bahase inggeris utk tau yg gerabak tu utk perempuan.
tapi.... yg aku musykilkan (smbl berkerut2..)
apesal tiap kali aku naik ladies coach tu mesti ade
tersesat manusie berjantina jantan.. eh, lelaki.
adekah mereke tidak tahu yg gerabak itu utk wnaita sahaje?
mereke tidak faham kah simbol orang memakai skirt itu?
dan mereke tidak terase seperti alienkah dikalangan 
wanita2 disitu, being the only male in that compartment????

ok. fine. mungkin lah mereke first time naik.
tapi ladies coach ni dah diwujudkan berbulan2 dah ok.
and everytime a train is approaching the station, there must be an 
announcement stating 
'the middle train is for female only.'
mereke pekakkah atau mereke tak paham english and bahasa malaysia??

ok lagi. kalau orang tue, aku blh maafkan.
mungkin mate mereke sudah tak nampak simbol tersebut
dan telinge dah tak berape dengar announcement tersebut.
tapi kalau lelaki yg mude belia serte gagah perkase tersesat masuk situ ape kes?
sile jgn kate anda taktau.
tak pernah bace kt paper ke? kt fb? kt blog2 org?
jgnlah noob sangat wehhh...
encik2 foreigner, that is bangladeshi ka, indon ka, nepalese ka, whatever la..
sile jgn kate tak paham tulisan kt pintu tu.
takkan tak paham kot maksud simbol
ORANG PAKAI SKIRT TU MEANS UTK PEREMPUAN JE?
kt tandas pun simbol tu gak la weh.
boleh je paham.
takkan kt tren takleh paham kot.
tak pon  mmg diorang pakai redah je kt tandas pun???

ok. rasenye dah habes sesi komplen di blog aku.
haha.... skrg, mari kite sambung acare membuat
laporan latihan praktikal.
wuhuuu!!!!


Tuesday, June 14, 2011

finally it's done!!!!

alhamdulillah.
finally habis sudah 6 bulan ini.
6 bulan bangun pagi2, menunggu bas t231 jam 7.40 utk ke terminal putra,
kemudian beli breakfast di kedai news terminal putra,
tunggu bas t2o3 ke seri gombak, turun di
taman sri gombak fasa 3, mendaki tangge ke tingkat 3,
lepas tu duduk termenung di anak tangge menanti orang2 yg
kakak2 / abg2 dtg bukakkan pintu, masuk ofis, bukak pc,
borak2 pagi dgn rakan sekerje, buat kerje... tunggu lunch hour sambil
melayan perut berbunyi....
lepas tu mesej rakan seintern "hari ni kite nak makan ktne?"
(walaupun dah tau mesti makan dekat kafe mesra ria)
lepas lunch lepak2 sambil borak2 lagi dgn rakan2 sekerje,
pastu sambung buat kerje (kalau ade lah)
sambil menanti2 jam 5.30.
5.25 boleh tutup pc, siap2 nak balik.
5.27 dah berade di depan almari kasut sebelah pintu, tgk jam dah
5.30 ke belum.
tepat 5.30 bukak pintu dan berjalan dgn penuh bersemangat ke bus stop.
sampai di bus stop jumpe dgn rakan2 yg same2 intern di kawasan 
sri gombak. 
kalau bas awal, sangat gembire.
kalau bas lambat, memang rase macam nk bg jari tgh kt pakcik bas.
lepas tu balik uia, lepak kt bilik, jam 10 malam dah berjumpe
dgn rakan2 dalam mimpi. 

yeah!!! berakhir sudah kehidupan itu.
lepas ni tak payah nak bangun awal lagi. 
tak payah nak buat akaun lagi (well at least utk 3 bulan lagi)
dan boleh pergi berpoye2 bile2 mase saje (as if...)

jutaan terime kasih kt staf Fokus Niaga (M) Sdn Bhd,
encik bos, puan bos, encik manager, akak2 dan encik2 jiran cubicle....
mesti korang sume rase sgt lege sbb budak2 intern yg paling 
tak senonoh (aku la tu..) dah habes tempoh internship.
tak lupe juge kpd encik client yg garang tak tentu pasal balas-emel-gune-capslock-
mungkin-die-tgh-buat-ubs-malas-nak-un'capslock-kot.
selamat lah berurusan dgn staf2 yg lain.
sesungguhnye bukan salah kami asyik mintak query tapi akaun tak siap2 
(kalau query tak jawab camne nak siapkan akaun? camno tu?)

and thanks to pakcik2 (kadang2 abang2) driver bas t231 dan t203 yg hari2 tak
jemu memandu bas supaye kami dapat ke destinasi yg dituju
(walaupun selalu la sangat nak lambat2 sampai kami terpakse naik cab dan
kurang lah duit kami nak makan sbb tambang cab mahal)
and i shall thank pakcik2 cab sbb sudi bawak kami ke sri gombak (berbayar ok)
except pakcik cab on my last day, yg byk cakap gile tu, dah la kene bayar mahal.

and my biggest appreciation goes to these peeps,
cik gojes, cik chun, cik chomel, cik chu tim, dan cik ya.
sbb pagi ptg temankan sy tunggu bas (perkare yg paling membosankan 
didunie okehhh)
sbb selalu temankan sy keluar berpoye2 selepas kerje,
sbb bawak sy pegi makan tempat sedap (restoren makanan arab kt setiawangsa,
restoren asam pedas 10 jari... pizza....)
sbb 90% drpd tiket wayang sy dlm tempoh 6 bulan ni
dibeli bersame dgn kamu2 semue....
dan membuatkan mak sy tak risau sy tak mempunyai rakan yg lain.
heeeee.... syg awak semue.
awak semue mmg berjase.

p/s - lepas ni nak carik gmbr2 spjg intern, pastu blh post kt sini. hehe

finally it's done!!!!

alhamdulillah.
finally habis sudah 6 bulan ini.
6 bulan bangun pagi2, menunggu bas t231 jam 7.40 utk ke terminal putra,
kemudian beli breakfast di kedai news terminal putra,
tunggu bas t2o3 ke seri gombak, turun di
taman sri gombak fasa 3, mendaki tangge ke tingkat 3,
lepas tu duduk termenung di anak tangge menanti orang2 yg
kakak2 / abg2 dtg bukakkan pintu, masuk ofis, bukak pc,
borak2 pagi dgn rakan sekerje, buat kerje... tunggu lunch hour sambil
melayan perut berbunyi....
lepas tu mesej rakan seintern "hari ni kite nak makan ktne?"
(walaupun dah tau mesti makan dekat kafe mesra ria)
lepas lunch lepak2 sambil borak2 lagi dgn rakan2 sekerje,
pastu sambung buat kerje (kalau ade lah)
sambil menanti2 jam 5.30.
5.25 boleh tutup pc, siap2 nak balik.
5.27 dah berade di depan almari kasut sebelah pintu, tgk jam dah
5.30 ke belum.
tepat 5.30 bukak pintu dan berjalan dgn penuh bersemangat ke bus stop.
sampai di bus stop jumpe dgn rakan2 yg same2 intern di kawasan 
sri gombak. 
kalau bas awal, sangat gembire.
kalau bas lambat, memang rase macam nk bg jari tgh kt pakcik bas.
lepas tu balik uia, lepak kt bilik, jam 10 malam dah berjumpe
dgn rakan2 dalam mimpi. 

yeah!!! berakhir sudah kehidupan itu.
lepas ni tak payah nak bangun awal lagi. 
tak payah nak buat akaun lagi (well at least utk 3 bulan lagi)
dan boleh pergi berpoye2 bile2 mase saje (as if...)

jutaan terime kasih kt staf Fokus Niaga (M) Sdn Bhd,
encik bos, puan bos, encik manager, akak2 dan encik2 jiran cubicle....
mesti korang sume rase sgt lege sbb budak2 intern yg paling 
tak senonoh (aku la tu..) dah habes tempoh internship.
tak lupe juge kpd encik client yg garang tak tentu pasal balas-emel-gune-capslock-
mungkin-die-tgh-buat-ubs-malas-nak-un'capslock-kot.
selamat lah berurusan dgn staf2 yg lain.
sesungguhnye bukan salah kami asyik mintak query tapi akaun tak siap2 
(kalau query tak jawab camne nak siapkan akaun? camno tu?)

and thanks to pakcik2 (kadang2 abang2) driver bas t231 dan t203 yg hari2 tak
jemu memandu bas supaye kami dapat ke destinasi yg dituju
(walaupun selalu la sangat nak lambat2 sampai kami terpakse naik cab dan
kurang lah duit kami nak makan sbb tambang cab mahal)
and i shall thank pakcik2 cab sbb sudi bawak kami ke sri gombak (berbayar ok)
except pakcik cab on my last day, yg byk cakap gile tu, dah la kene bayar mahal.

and my biggest appreciation goes to these peeps,
cik gojes, cik chun, cik chomel, cik chu tim, dan cik ya.
sbb pagi ptg temankan sy tunggu bas (perkare yg paling membosankan 
didunie okehhh)
sbb selalu temankan sy keluar berpoye2 selepas kerje,
sbb bawak sy pegi makan tempat sedap (restoren makanan arab kt setiawangsa,
restoren asam pedas 10 jari... pizza....)
sbb 90% drpd tiket wayang sy dlm tempoh 6 bulan ni
dibeli bersame dgn kamu2 semue....
dan membuatkan mak sy tak risau sy tak mempunyai rakan yg lain.
heeeee.... syg awak semue.
awak semue mmg berjase.

p/s - lepas ni nak carik gmbr2 spjg intern, pastu blh post kt sini. hehe