Tuesday, May 17, 2011

this entry is made just for the sake of posting an entry.

i know i've made an entry about my two cute little rabbits (time tu mereke masih little rabbits lagi)
and now mereke dah lebih dewase + membesar and sometimes mengganas... suke geget2 orang mase nak bagi makanan.
anywayssss.... with my sis incoming wedding, my family is busy buat itu ini utk wedding day. wheee~~~ andddd... si mimi dan momo ( my rabbits lah ) are a bit neglected. dah la mereke berdue berumah di bawah pohon ubi di tepi rumah yg agak terasing drpd peradaban dunie... err.. terasing drpd kami. dah la mmg mereke tu selalu terasing.. time2 camni lagi la terasing.
as compared to with memol and chitchit (our two cats) mmg nampak la those rabbits tu macam terbiar. kesiaaaannnnn korang.
hari sabtu lepas, mak bagi makan mimi momo, and momo rebelled a lil bit. die geget2 dawai kt entrance kandang die, and die geget tangan mak. bercalar lah jugak tangan mak kene geget. and mak masuk and announces that ayah is going to sembelih those two rabbits.
i was like.... OMG!!! THIS CANT BE HAPPENING!!!
aku tanye, mak bergurau kann??
mak cakap, seriously we're gonna sembelih them and eat them.
huh. air mate dah bergenang. plssss jangan sembelih mereke.
tak sampai hati kot.
we watched them grow, from cute little rabbits - sgt kecik, besar tapak tangan-
sampai skrg.... i'm gonna beg mak to change her plans.

p/s - anyone nak adopt mimi and momo. they are so adorable, if a bit tak mesra alam. cute pics will be posted when i got my laptop back.

2 comments:

AKU CHUN said...

oh jangan sembelih mereka.
Cik Imah, sila berdrama. kau nangis2 rayu2 jgn kasi emak sembelih mereka. mereka sgt sgt sgt comel.

aQiLaH said...

i think, better we sell them right???