Tuesday, March 29, 2011

skrg takyah kumpul duit kertas singgit2 lagi......

selamat siang dan malam semue.
wheee~~~~ eksaited dgn bende baru yg aku dapat sabtu lepas.
lepas ni dah takyah kumpul duit singgit lagi bak kate title diatas.
mengapekah?
sebab aku dah dapat kad rapidpass pelajar yg blh digunekan utk menaiki bas
dan takyah bayar cash.
just swipe je kad tu and you're free to get inside. takyah nak tunggu pakcik (or abang or
kakak) bas tu tekan2 mesin nak bagi resit.
sounds easy right????
nooooooooooooo......
second day aku gune kad tu die dah buat hal
"sile tambah nilai kad anda"
"sile sentuh semula kad anda"
itu aje yg kau tau membebel ye mesin.
masalah ini memang selalu terjadi apabila penumpang swipe kad.
tak tau lah ape puncenye.
last2 driver bas malas nak layan die suruh je mangse kejadian masuk.
anyways, for more info abt this rapidpass pelajar thingy boleh la kesini http://rapidkl.com.my/mobile/tickets-fares/studenttng.html

nilah rupe rapidpass pelajar-bas.
gambar serte maklumat terpakse ditutup utk menjage privacy
(actually, nak cover muke tak cute je...)



No comments: