Sunday, March 20, 2011

penumpang bas pulak.

mlm.
entry ni agak 'rant'ing ye rakan2.
walaupun cerite dah 2 minggu berlalu.

tempat kejadian : dlm bas kajang-semenyih.
masa: dlm pukol 9 lebih gitu.
tarikh : tak ingt. tapi hari jumaat.

dlm bas penuh. lepas sekoalh teknik je stop aku. so dah dekat sekolah teknik tu aku get ready nak turun. lepas tekan loceng terus bangun menuju ke pintu bas. bas berhenti kt bus stop.
skali ade makhluk tuhan tu block jalan daaa....

aku masih bersopan lagi. "excuse me." die taknak gerak. aku ckp kuat kot sbb makcik yg lagi depan dr makhluk tu pun gerak bagi laluan. cume makhluk tu je tak gerak. tak paham kot maksud excuse me tu. fine.

aku ckp "excuse me" lagi. lagi kuat dr tadi. damn! still taknak gerak. waddehek? aku nak turun lah. bas dah nak gerak kot. aku jadi geram. aku langgar je la die ke tepi. mmg agak rude aku disitu. tapi ade aku kisah??? makhluk tuhan tadi pun setelah menjadi mangse perlanggaran aku terus naik angin. membebel ntah ape2. tp yg aku smepat dgr yg ni je "tak sabar betul... bla bla bla..." malas nak dgr. dah turun dr bas pun. tapi aku rase the whole bas tgk aku turun sbb makhluk tu membebel satu bas dgr. rasenye macam nk angkat jari di tengah je utk makhluk tu. mengenangkan pakaian aku yg sgt bersopan time tu, tak jadilah nak buat camtu. xnk dilabel 'harap je pakai tudung, menutup aurat, perangai macam setan'.

balik rumah 'rant'ing depan adik. adik angguk je. malas nak layan. cis!

moral of the story: 'naik bas jgn pakai jubah, kalau org carik pasal boleh angkat jari tgh kt diorang.' boleh tak gitu???

1 comment:

Nadha said...

Sokong! thehehe..