Thursday, March 24, 2011

kisah hari ni.

okay. slmt malam dan slmt malam kames.
slmt studi utk mereke yg dah nak final.
slmt membuang mase dan melepak dlm bilik sambil tgk muvie kt lappie utk mereke yg 
tgh praktikal dan takde night life mcm aku ni.


kisah hari ni. 
kisah menyakitkan hati : kene tinggal dgn pakcik bas t231 (mesti pasal bas kan???)
penat je kami beramai2 berharapan dan mengejar bas tersebut, pakcik tu blh buat 
tak nampak sekumpulan pelajar yg comel berbaju (kami lah tu) kurung sedang mengejar bas itu. last2 berlaku lagi adegan 'kami hanye mampu memandang bas itu berlalu pergi dgn 
hati yg terluke dan sayu.'
dah la aku lapar sungguh. secawan jagung harge due hinggit pun tak mampu mengubati 
luke dan kekecewaan aku terhadap bas dan pemandunye itu.


kisah kelakar : aku baru tau ade juge manusie yg pernah test teori ini.
mentos itu ialah gule. dan mcm yg kite belajar biologi dulu, gule is glukosa which gives us 
energy. bile kite lapar, mesti la kite tak bertenage kan? so, we eat gule2 a.k.a mentos.
inferens : adekah dgn memakan mentos a.k.a glukosa dlm kuantiti yg banyak sekaligus 
dapat menghilangkan kelaparan + memberikan tenage???
jawapannye : menurut eksperimen yg dilakukan cik siti nurul ain kite (yg dilakukan dlm kondisi lapar yg melampau) - dgn memakan 4 bijik mentos sekaligus... TIDAK dapat menghilangkan kelaparan. 
okay. imagine. kawan korg. amek 4 bijik mentos.. this is mentos yg bersaiz normal dan bukan saiz mini itu, mind you. dan menyumbatkan 4 bijik mentos itu kedalam mulutnye. okay.
imagine juge mulut kawan korang penuh dgn mentos. funny, aint it?
next time aku nak try sumbat 6 bijik lak la.

1 comment:

aku chun said...

oh ho! sy dah baca cerita awak.

cerita 1 : sepetang saya kecewa dgn tindakan pakcik itu oke.

cerita 2 : kwn awk yg makan mentos byk2 itu membuat saya gelak lama-lama.