Thursday, March 31, 2011

mamam!!

nite y'all (>_<)
okeh. malam ni no more posts about bas. diorang dah komplain.
fine. aku buat post pasal bende lain.


highlight of the day : mamam sedap di restoran saba'.
ape yg bestnye di situ?
nasik die yg seketul2, yg panjang2, yg sungguh enak di makan begitu saje.

ohhhhhhh~~~~ nasik die sgt sedap. tapi ayam dlm pic ni cam hangus je kan??

setakat ni aku pernah try makan nasik arab die je lah. sedap 
gile kot.
harge pun boleh tahan.
restoran nih terletak dekat sebelah stesen lrt setiawangsa. 
ala... yg dekat dgn rumah apartmen yg super cantik gile tuuu...

restoran saba' kt tingkat 2 dan 3

rupe pinggan lepas habis makan.
sangat best dapat makan sedap dan hang out dengan mereke sambil merepek
yg bukan2. and that nasik is so sedapppppp...
tapi lenkali nak makan kebab die pulak.
tapi sayang, takde mamat waiter yg cute utk di'usha'.

inilah rakan2. mmg sengaje letak gambar gelap utk melindungi privasi mereke.......

kecuali mereke. privasi mereke mmg tak perlu dilindungi. mereke mmg bercite2 utk menjadi populer.
oh. lepas kenyang makan, kami bertolak pulang. kenderaan sudah menunggu kami
di stesen. tapi singgah sebentar di surau stesen. sblm keluar, wajib dipastikan
bahawa dompet berada di dalam beg (even tho takde la byk mane duit tu...)

sudah selamat pulang. okeh, azimah. sile pegi tido supaye esok boleh bangun
awal dan dapat makan roti canai budak ini belanje. 
wheee~~~~~~
nite y'alls.

p/s-sedang melayan lagu encik david cook yg hensem dan bersuare macho.

mamam!!

nite y'all (>_<)
okeh. malam ni no more posts about bas. diorang dah komplain.
fine. aku buat post pasal bende lain.


highlight of the day : mamam sedap di restoran saba'.
ape yg bestnye di situ?
nasik die yg seketul2, yg panjang2, yg sungguh enak di makan begitu saje.

ohhhhhhh~~~~ nasik die sgt sedap. tapi ayam dlm pic ni cam hangus je kan??

setakat ni aku pernah try makan nasik arab die je lah. sedap 
gile kot.
harge pun boleh tahan.
restoran nih terletak dekat sebelah stesen lrt setiawangsa. 
ala... yg dekat dgn rumah apartmen yg super cantik gile tuuu...

restoran saba' kt tingkat 2 dan 3

rupe pinggan lepas habis makan.
sangat best dapat makan sedap dan hang out dengan mereke sambil merepek
yg bukan2. and that nasik is so sedapppppp...
tapi lenkali nak makan kebab die pulak.
tapi sayang, takde mamat waiter yg cute utk di'usha'.

inilah rakan2. mmg sengaje letak gambar gelap utk melindungi privasi mereke.......

kecuali mereke. privasi mereke mmg tak perlu dilindungi. mereke mmg bercite2 utk menjadi populer.
oh. lepas kenyang makan, kami bertolak pulang. kenderaan sudah menunggu kami
di stesen. tapi singgah sebentar di surau stesen. sblm keluar, wajib dipastikan
bahawa dompet berada di dalam beg (even tho takde la byk mane duit tu...)

sudah selamat pulang. okeh, azimah. sile pegi tido supaye esok boleh bangun
awal dan dapat makan roti canai budak ini belanje. 
wheee~~~~~~
nite y'alls.

p/s-sedang melayan lagu encik david cook yg hensem dan bersuare macho.

Tuesday, March 29, 2011

skrg takyah kumpul duit kertas singgit2 lagi......

selamat siang dan malam semue.
wheee~~~~ eksaited dgn bende baru yg aku dapat sabtu lepas.
lepas ni dah takyah kumpul duit singgit lagi bak kate title diatas.
mengapekah?
sebab aku dah dapat kad rapidpass pelajar yg blh digunekan utk menaiki bas
dan takyah bayar cash.
just swipe je kad tu and you're free to get inside. takyah nak tunggu pakcik (or abang or
kakak) bas tu tekan2 mesin nak bagi resit.
sounds easy right????
nooooooooooooo......
second day aku gune kad tu die dah buat hal
"sile tambah nilai kad anda"
"sile sentuh semula kad anda"
itu aje yg kau tau membebel ye mesin.
masalah ini memang selalu terjadi apabila penumpang swipe kad.
tak tau lah ape puncenye.
last2 driver bas malas nak layan die suruh je mangse kejadian masuk.
anyways, for more info abt this rapidpass pelajar thingy boleh la kesini http://rapidkl.com.my/mobile/tickets-fares/studenttng.html

nilah rupe rapidpass pelajar-bas.
gambar serte maklumat terpakse ditutup utk menjage privacy
(actually, nak cover muke tak cute je...)



skrg takyah kumpul duit kertas singgit2 lagi......

selamat siang dan malam semue.
wheee~~~~ eksaited dgn bende baru yg aku dapat sabtu lepas.
lepas ni dah takyah kumpul duit singgit lagi bak kate title diatas.
mengapekah?
sebab aku dah dapat kad rapidpass pelajar yg blh digunekan utk menaiki bas
dan takyah bayar cash.
just swipe je kad tu and you're free to get inside. takyah nak tunggu pakcik (or abang or
kakak) bas tu tekan2 mesin nak bagi resit.
sounds easy right????
nooooooooooooo......
second day aku gune kad tu die dah buat hal
"sile tambah nilai kad anda"
"sile sentuh semula kad anda"
itu aje yg kau tau membebel ye mesin.
masalah ini memang selalu terjadi apabila penumpang swipe kad.
tak tau lah ape puncenye.
last2 driver bas malas nak layan die suruh je mangse kejadian masuk.
anyways, for more info abt this rapidpass pelajar thingy boleh la kesini http://rapidkl.com.my/mobile/tickets-fares/studenttng.html

nilah rupe rapidpass pelajar-bas.
gambar serte maklumat terpakse ditutup utk menjage privacy
(actually, nak cover muke tak cute je...)



Saturday, March 26, 2011

hari ni entry terime kasih lagi ;)


terime kasih kakak long dan kakak ngah sbb blanje sy beg semalam.


terime kasih kakak long sebab belanje mekdi tadi tengari. mekdi terase lebih sedap bile dibelanje oleh orang lain. 


wheee~~~~ 
hari ni entry terime kasih lagi ;)


terime kasih kakak long dan kakak ngah sbb blanje sy beg semalam.


terime kasih kakak long sebab belanje mekdi tadi tengari. mekdi terase lebih sedap bile dibelanje oleh orang lain. 


wheee~~~~ 

Friday, March 25, 2011

thanks dekat pakcik bas t203 yg bersemangat utk mengambil sy dari tempat
kerje dgn pantas dan cepat serte efisien.

thanks jugak utk pakcik bas t231 sbb tak buat sy tunggu sejam due utk
pulang ke uia (walaupun sy masih terluke dgn tindakan
pakcik semalam.)

thanks jugak dekat akak kiosk serte warge safiyah sbb tak habiskan
nasik lemak singgit setengah kt kiosk tu. dapat la jugak
aku makan dgn bahagie hari ni.

thanks jugak dekat makcik jual burger kt kafe safiyah sbb jual burger
yg sedap (compared to makanan lain kt kafe tu) dan buatkan burger
sy dgn pantas.

okay. nampak sgt life sy langsung tak menarik.
bye.
thanks dekat pakcik bas t203 yg bersemangat utk mengambil sy dari tempat
kerje dgn pantas dan cepat serte efisien.

thanks jugak utk pakcik bas t231 sbb tak buat sy tunggu sejam due utk
pulang ke uia (walaupun sy masih terluke dgn tindakan
pakcik semalam.)

thanks jugak dekat akak kiosk serte warge safiyah sbb tak habiskan
nasik lemak singgit setengah kt kiosk tu. dapat la jugak
aku makan dgn bahagie hari ni.

thanks jugak dekat makcik jual burger kt kafe safiyah sbb jual burger
yg sedap (compared to makanan lain kt kafe tu) dan buatkan burger
sy dgn pantas.

okay. nampak sgt life sy langsung tak menarik.
bye.

Thursday, March 24, 2011

kisah hari ni.

okay. slmt malam dan slmt malam kames.
slmt studi utk mereke yg dah nak final.
slmt membuang mase dan melepak dlm bilik sambil tgk muvie kt lappie utk mereke yg 
tgh praktikal dan takde night life mcm aku ni.


kisah hari ni. 
kisah menyakitkan hati : kene tinggal dgn pakcik bas t231 (mesti pasal bas kan???)
penat je kami beramai2 berharapan dan mengejar bas tersebut, pakcik tu blh buat 
tak nampak sekumpulan pelajar yg comel berbaju (kami lah tu) kurung sedang mengejar bas itu. last2 berlaku lagi adegan 'kami hanye mampu memandang bas itu berlalu pergi dgn 
hati yg terluke dan sayu.'
dah la aku lapar sungguh. secawan jagung harge due hinggit pun tak mampu mengubati 
luke dan kekecewaan aku terhadap bas dan pemandunye itu.


kisah kelakar : aku baru tau ade juge manusie yg pernah test teori ini.
mentos itu ialah gule. dan mcm yg kite belajar biologi dulu, gule is glukosa which gives us 
energy. bile kite lapar, mesti la kite tak bertenage kan? so, we eat gule2 a.k.a mentos.
inferens : adekah dgn memakan mentos a.k.a glukosa dlm kuantiti yg banyak sekaligus 
dapat menghilangkan kelaparan + memberikan tenage???
jawapannye : menurut eksperimen yg dilakukan cik siti nurul ain kite (yg dilakukan dlm kondisi lapar yg melampau) - dgn memakan 4 bijik mentos sekaligus... TIDAK dapat menghilangkan kelaparan. 
okay. imagine. kawan korg. amek 4 bijik mentos.. this is mentos yg bersaiz normal dan bukan saiz mini itu, mind you. dan menyumbatkan 4 bijik mentos itu kedalam mulutnye. okay.
imagine juge mulut kawan korang penuh dgn mentos. funny, aint it?
next time aku nak try sumbat 6 bijik lak la.

kisah hari ni.

okay. slmt malam dan slmt malam kames.
slmt studi utk mereke yg dah nak final.
slmt membuang mase dan melepak dlm bilik sambil tgk muvie kt lappie utk mereke yg 
tgh praktikal dan takde night life mcm aku ni.


kisah hari ni. 
kisah menyakitkan hati : kene tinggal dgn pakcik bas t231 (mesti pasal bas kan???)
penat je kami beramai2 berharapan dan mengejar bas tersebut, pakcik tu blh buat 
tak nampak sekumpulan pelajar yg comel berbaju (kami lah tu) kurung sedang mengejar bas itu. last2 berlaku lagi adegan 'kami hanye mampu memandang bas itu berlalu pergi dgn 
hati yg terluke dan sayu.'
dah la aku lapar sungguh. secawan jagung harge due hinggit pun tak mampu mengubati 
luke dan kekecewaan aku terhadap bas dan pemandunye itu.


kisah kelakar : aku baru tau ade juge manusie yg pernah test teori ini.
mentos itu ialah gule. dan mcm yg kite belajar biologi dulu, gule is glukosa which gives us 
energy. bile kite lapar, mesti la kite tak bertenage kan? so, we eat gule2 a.k.a mentos.
inferens : adekah dgn memakan mentos a.k.a glukosa dlm kuantiti yg banyak sekaligus 
dapat menghilangkan kelaparan + memberikan tenage???
jawapannye : menurut eksperimen yg dilakukan cik siti nurul ain kite (yg dilakukan dlm kondisi lapar yg melampau) - dgn memakan 4 bijik mentos sekaligus... TIDAK dapat menghilangkan kelaparan. 
okay. imagine. kawan korg. amek 4 bijik mentos.. this is mentos yg bersaiz normal dan bukan saiz mini itu, mind you. dan menyumbatkan 4 bijik mentos itu kedalam mulutnye. okay.
imagine juge mulut kawan korang penuh dgn mentos. funny, aint it?
next time aku nak try sumbat 6 bijik lak la.

Sunday, March 20, 2011

penumpang bas pulak.

mlm.
entry ni agak 'rant'ing ye rakan2.
walaupun cerite dah 2 minggu berlalu.

tempat kejadian : dlm bas kajang-semenyih.
masa: dlm pukol 9 lebih gitu.
tarikh : tak ingt. tapi hari jumaat.

dlm bas penuh. lepas sekoalh teknik je stop aku. so dah dekat sekolah teknik tu aku get ready nak turun. lepas tekan loceng terus bangun menuju ke pintu bas. bas berhenti kt bus stop.
skali ade makhluk tuhan tu block jalan daaa....

aku masih bersopan lagi. "excuse me." die taknak gerak. aku ckp kuat kot sbb makcik yg lagi depan dr makhluk tu pun gerak bagi laluan. cume makhluk tu je tak gerak. tak paham kot maksud excuse me tu. fine.

aku ckp "excuse me" lagi. lagi kuat dr tadi. damn! still taknak gerak. waddehek? aku nak turun lah. bas dah nak gerak kot. aku jadi geram. aku langgar je la die ke tepi. mmg agak rude aku disitu. tapi ade aku kisah??? makhluk tuhan tadi pun setelah menjadi mangse perlanggaran aku terus naik angin. membebel ntah ape2. tp yg aku smepat dgr yg ni je "tak sabar betul... bla bla bla..." malas nak dgr. dah turun dr bas pun. tapi aku rase the whole bas tgk aku turun sbb makhluk tu membebel satu bas dgr. rasenye macam nk angkat jari di tengah je utk makhluk tu. mengenangkan pakaian aku yg sgt bersopan time tu, tak jadilah nak buat camtu. xnk dilabel 'harap je pakai tudung, menutup aurat, perangai macam setan'.

balik rumah 'rant'ing depan adik. adik angguk je. malas nak layan. cis!

moral of the story: 'naik bas jgn pakai jubah, kalau org carik pasal boleh angkat jari tgh kt diorang.' boleh tak gitu???

penumpang bas pulak.

mlm.
entry ni agak 'rant'ing ye rakan2.
walaupun cerite dah 2 minggu berlalu.

tempat kejadian : dlm bas kajang-semenyih.
masa: dlm pukol 9 lebih gitu.
tarikh : tak ingt. tapi hari jumaat.

dlm bas penuh. lepas sekoalh teknik je stop aku. so dah dekat sekolah teknik tu aku get ready nak turun. lepas tekan loceng terus bangun menuju ke pintu bas. bas berhenti kt bus stop.
skali ade makhluk tuhan tu block jalan daaa....

aku masih bersopan lagi. "excuse me." die taknak gerak. aku ckp kuat kot sbb makcik yg lagi depan dr makhluk tu pun gerak bagi laluan. cume makhluk tu je tak gerak. tak paham kot maksud excuse me tu. fine.

aku ckp "excuse me" lagi. lagi kuat dr tadi. damn! still taknak gerak. waddehek? aku nak turun lah. bas dah nak gerak kot. aku jadi geram. aku langgar je la die ke tepi. mmg agak rude aku disitu. tapi ade aku kisah??? makhluk tuhan tadi pun setelah menjadi mangse perlanggaran aku terus naik angin. membebel ntah ape2. tp yg aku smepat dgr yg ni je "tak sabar betul... bla bla bla..." malas nak dgr. dah turun dr bas pun. tapi aku rase the whole bas tgk aku turun sbb makhluk tu membebel satu bas dgr. rasenye macam nk angkat jari di tengah je utk makhluk tu. mengenangkan pakaian aku yg sgt bersopan time tu, tak jadilah nak buat camtu. xnk dilabel 'harap je pakai tudung, menutup aurat, perangai macam setan'.

balik rumah 'rant'ing depan adik. adik angguk je. malas nak layan. cis!

moral of the story: 'naik bas jgn pakai jubah, kalau org carik pasal boleh angkat jari tgh kt diorang.' boleh tak gitu???

Saturday, March 12, 2011

traffic light dan pakcik skema.

nak marah dekat pemandu yg mematuhi peraturan jalan raye blh tak?
nak marah sebab die skema sangat.
nak marah sebab ke'skema'an die buat aku
terlepas bas t203 depan mate sendiri.
mesti akuchun dan kawan2 yg lain dengan bestnye menggelakkan kitorang.
kan ana kan??? aku tau kau gelakkan aku time tu.
okeh azima... bertenang azima (smbl tarik nafas.. fuhhhh)
okay. dah bertenang.
skrg boleh bercerite.
ceritenye cenggini...
once upon a time, di pagi yg hening...
aku dan rakan seprektikelku, cik siti nurul ain
menaiki bas berkod nombor t231 utk ke terminal putra.
otw, bas itu melalui that jalan yg ade that damned traffic light 
(rujuk post aku sblm nih)
dalam hati masing2 dah berdoa, please lah pakcik,
langgarlah peraturan jalan raye dan memotonglah 
kerete2 lain utk cepat2 dapat lepas traffic light tu.
dah tu pulak, ade sorang brother tu tekan loceng nak turun b4 that
damn traffic light.
usually, kalau dgn pakcik2 bas yg lain, mereke akan stop
dimane2 yg appropriate b4 that damn traffic light,
akan tetapi, disebabkan ke'skema'an yg teramat oleh
pakcik ni, die taknak berenti..
OMFG betul.
dah la taknak memotong. xnk berenti kt tepi jalan mane2 pulak tu
(padehal ade je bustop kt situ, kan rakan2??)
di saat itulah sebuah bas t203 dtg dari arah bertentangan.
OMFG lagi!!!!
aku dan juge cik siti memandang bas itu dgn penuh kesayuan.
mesti kene tunggu bas lame lagi nih, keluh kitorang dlm hati.
dan pakcik bas tu blh buat muke selambe tak bersalah die tu. 
cis betul, mintak balik singgit tambang bas aku tu karang.....
lepas bas t203 berlalu tanpa kami, 
barulah traffic light bertukar warne hijau dan pakcik
skema tu berentikan bas die.
shit, sape nak turun kt situ lagi,
bas dah lepas kot. 

begitulah ceritenye aku, traffic light dan pakcik skema.
nak komplen kt sape ye pasal traffic light bengong tu?
anyone ade idea camne nak 'hapus'kan traffic light tu???
please lah bagitau aku eh.
saudare kpd that damned traffic light.

traffic light dan pakcik skema.

nak marah dekat pemandu yg mematuhi peraturan jalan raye blh tak?
nak marah sebab die skema sangat.
nak marah sebab ke'skema'an die buat aku
terlepas bas t203 depan mate sendiri.
mesti akuchun dan kawan2 yg lain dengan bestnye menggelakkan kitorang.
kan ana kan??? aku tau kau gelakkan aku time tu.
okeh azima... bertenang azima (smbl tarik nafas.. fuhhhh)
okay. dah bertenang.
skrg boleh bercerite.
ceritenye cenggini...
once upon a time, di pagi yg hening...
aku dan rakan seprektikelku, cik siti nurul ain
menaiki bas berkod nombor t231 utk ke terminal putra.
otw, bas itu melalui that jalan yg ade that damned traffic light 
(rujuk post aku sblm nih)
dalam hati masing2 dah berdoa, please lah pakcik,
langgarlah peraturan jalan raye dan memotonglah 
kerete2 lain utk cepat2 dapat lepas traffic light tu.
dah tu pulak, ade sorang brother tu tekan loceng nak turun b4 that
damn traffic light.
usually, kalau dgn pakcik2 bas yg lain, mereke akan stop
dimane2 yg appropriate b4 that damn traffic light,
akan tetapi, disebabkan ke'skema'an yg teramat oleh
pakcik ni, die taknak berenti..
OMFG betul.
dah la taknak memotong. xnk berenti kt tepi jalan mane2 pulak tu
(padehal ade je bustop kt situ, kan rakan2??)
di saat itulah sebuah bas t203 dtg dari arah bertentangan.
OMFG lagi!!!!
aku dan juge cik siti memandang bas itu dgn penuh kesayuan.
mesti kene tunggu bas lame lagi nih, keluh kitorang dlm hati.
dan pakcik bas tu blh buat muke selambe tak bersalah die tu. 
cis betul, mintak balik singgit tambang bas aku tu karang.....
lepas bas t203 berlalu tanpa kami, 
barulah traffic light bertukar warne hijau dan pakcik
skema tu berentikan bas die.
shit, sape nak turun kt situ lagi,
bas dah lepas kot. 

begitulah ceritenye aku, traffic light dan pakcik skema.
nak komplen kt sape ye pasal traffic light bengong tu?
anyone ade idea camne nak 'hapus'kan traffic light tu???
please lah bagitau aku eh.
saudare kpd that damned traffic light.

Friday, March 4, 2011

aku dan traffic light.

aku dan traffic light.
ade ape dgn aku dan traffic light?
aku bukannye reti memandu pun. 
ape hal pulak aku dgn traffic light kan?
haha..
panjang ceritenye.
ni lah yg aku nk story mory ni.

aku sepatutnye bagi tajuk yg lebih spesifik lagi utk post hari ni.
"aku dan traffic light kt simpang masuk ke terminal putra depan
kedai makan jual char kuew teow yg bau sedap tu"
haaaa..... sesape yg tinggal kawasan gombak mesti
familiar dgn traffic light ni.
memang sehari bekerje tak sah kalau traffic light tu tak sakitkan hati aku.

seriously, aku sakit hati dgn traffic light tu.
lampu hijau utk jalan yg hale ke terminal putra tu sekejap gile,
sempat due kali kelip mate je, pastu dah merah balik.
kalau ade seploh kerete kt situ, paling banyak pn 4 je blh lepas.
super kejam giler.....
akibatnye, selalulah juge aku nampak bas yg aku kene naik nk ke
seri gombak berlalu pergi didepan mate sendiri.
hancur luluh hati aku melihat ia meninggalkanku.
ciss.. teremo plak dah.
okay.
kesimpulannye kt sini, kalau boleh aku nk tebang tiang2 traffic light tu..
biar padan muke die selalu menganiaya aku dan rakan2...
aci tak camtu???
chiao~~~ 

aku dan traffic light.

aku dan traffic light.
ade ape dgn aku dan traffic light?
aku bukannye reti memandu pun. 
ape hal pulak aku dgn traffic light kan?
haha..
panjang ceritenye.
ni lah yg aku nk story mory ni.

aku sepatutnye bagi tajuk yg lebih spesifik lagi utk post hari ni.
"aku dan traffic light kt simpang masuk ke terminal putra depan
kedai makan jual char kuew teow yg bau sedap tu"
haaaa..... sesape yg tinggal kawasan gombak mesti
familiar dgn traffic light ni.
memang sehari bekerje tak sah kalau traffic light tu tak sakitkan hati aku.

seriously, aku sakit hati dgn traffic light tu.
lampu hijau utk jalan yg hale ke terminal putra tu sekejap gile,
sempat due kali kelip mate je, pastu dah merah balik.
kalau ade seploh kerete kt situ, paling banyak pn 4 je blh lepas.
super kejam giler.....
akibatnye, selalulah juge aku nampak bas yg aku kene naik nk ke
seri gombak berlalu pergi didepan mate sendiri.
hancur luluh hati aku melihat ia meninggalkanku.
ciss.. teremo plak dah.
okay.
kesimpulannye kt sini, kalau boleh aku nk tebang tiang2 traffic light tu..
biar padan muke die selalu menganiaya aku dan rakan2...
aci tak camtu???
chiao~~~