Sunday, January 2, 2011

monday blues.....

hari ni hari ahad.... so automatically esok ialah isnin....
huuu... sebut je isnin mesti sinonim dgn phrase 'monday blues'
so, ape tu monday blues eh? hari isnin yg birukah?
erk... camne tu? 
mengikut jawapan yg terbaik dari yahoo ask, 
basically 'monday blues' nih merupekan perasaan reluctance, ataupun rase tak rela dan tak sudi utk menghadapi hari isnin..
nape eh? kan hari isnin tu best......
best la sangat.... kan hari isnin dtg lepas hari ahad,
and ahad pulak hari cuti, 
so, bile kite terpakse kembali bekerje @ bersekolah pd hari isnin
mesti la rase camnih

"malasnye aku nak g kerje isnin nihhhh....."
"naper la cepat sgt nak hari isnin nih? tak sempat aku nk enjoy habis2an..."

hehe.. cenggitulah ayat2 yg slalu aku ungkapkan bile menjelangnye hari isnin....
malas seh....
lagi2 kalau hari isnin aku ade kelas kol 8.30 pagi, mmg liat jugak la nk berpisah dgn 
katil tercinte.....
slalu la gak ponteng kelas, takpun pegi kelas sesi kol 10 punye...
time tu blh lagi la nk layan blues lagi...
skrg bile dah praktikal... haaa.. amek kau, dah la lepas subuh takleh nk smbung mimpi lagi...
takleh nk ponteng2 lagi pulaknye tu...
padan muke aku... hehehehe....

erk...... sebut pasal monday blues....
esok dah isnin... malasnye aku nk g keje...........

No comments: