Friday, January 28, 2011

summary of the week

entry kali ni aku ikut style kawan aku, ana chun sbb aku malas nk berfikir kali ni.
summary hidup aku minggu ni....
hari isnin : kerje.
hari selase : kerje.
hari rabu : kerje.
hari khamis : kerje.
hari jumaat : kerje.

ehhhh... same je cerite aku hari2..
'lame' sungguh hidup aku. takde life langsung.
ohhh.. lupe!!
hari rabu hari tu aku keluar menyambut birthday acu peng.
kitorang makan kt wong solo, okaylah kot rasenye.
tahniah encik peng sbb dah cukup umur utk register kt zouk club.
hahahahaha....
tahniah gak kt kak azah, opismet aku sempene birthday die yg ke 18.. 
err... betul ke? ape2 je lah.

hari kames aku pegi tgk cite shaolin kt wowolk a.k.a wangsa walk
berbaloi2 lah tgk citer tu.
best sangat.
dah la citer best, hero hensem pulaknye tu...
tp yg kitorang x puas hati pasal citer tu sbb sume watak2 yg baik mati..
huhuu... sedey tgk bile abg2 besar mati... erk... spoiler lah plak...
tapi kan... tapi kan.... aku paling suke tgk encik psycho a.k.a main villain dlm
cite ni punye costume.
siyes smart gile... tp tak jumpe la pulak gmbr encik psycho villain pakai kostum tu....
encik psycho lawan dgn abg besar
encik watak utama dgn encik would-be villain (moviexclusive.com)
encik watak utame berlatih kung fu dgn abg besar(wutang-corp.com)
haaa.. ni poster utk muvie nih... nmpk mcm epik kan???
(all pics courtesy of google image)


kesimpulannye cerite nih berbaloi2lah. sesuai ditonton oleh
 mereke yg suke aksi2 pertarungan, ditambah dgn sedikit human drama,
ade unsur2 kelakar dan yg penting ade watak2 die sume berwajah comel2 
belake... hahaha....
 okay sudah.... chiao


summary of the week

entry kali ni aku ikut style kawan aku, ana chun sbb aku malas nk berfikir kali ni.
summary hidup aku minggu ni....
hari isnin : kerje.
hari selase : kerje.
hari rabu : kerje.
hari khamis : kerje.
hari jumaat : kerje.

ehhhh... same je cerite aku hari2..
'lame' sungguh hidup aku. takde life langsung.
ohhh.. lupe!!
hari rabu hari tu aku keluar menyambut birthday acu peng.
kitorang makan kt wong solo, okaylah kot rasenye.
tahniah encik peng sbb dah cukup umur utk register kt zouk club.
hahahahaha....
tahniah gak kt kak azah, opismet aku sempene birthday die yg ke 18.. 
err... betul ke? ape2 je lah.

hari kames aku pegi tgk cite shaolin kt wowolk a.k.a wangsa walk
berbaloi2 lah tgk citer tu.
best sangat.
dah la citer best, hero hensem pulaknye tu...
tp yg kitorang x puas hati pasal citer tu sbb sume watak2 yg baik mati..
huhuu... sedey tgk bile abg2 besar mati... erk... spoiler lah plak...
tapi kan... tapi kan.... aku paling suke tgk encik psycho a.k.a main villain dlm
cite ni punye costume.
siyes smart gile... tp tak jumpe la pulak gmbr encik psycho villain pakai kostum tu....
encik psycho lawan dgn abg besar
encik watak utama dgn encik would-be villain (moviexclusive.com)
encik watak utame berlatih kung fu dgn abg besar(wutang-corp.com)
haaa.. ni poster utk muvie nih... nmpk mcm epik kan???
(all pics courtesy of google image)


kesimpulannye cerite nih berbaloi2lah. sesuai ditonton oleh
 mereke yg suke aksi2 pertarungan, ditambah dgn sedikit human drama,
ade unsur2 kelakar dan yg penting ade watak2 die sume berwajah comel2 
belake... hahaha....
 okay sudah.... chiao


Wednesday, January 12, 2011

after hours meronggeng time

haluuu korang....
minggu ni dah masuk minggu keempat aku bergelar seorang 
budak praktikal (yg rajin,berdedikasi,bersopan santun,pemalu... dan yg sewaktu dgnnye..)
dah empat minggu jugak la aku takde night life..
huhu, sunyinye hidupku ini.
(macam sblm ni aku ade night life sgt.. ye tak???)

to spice up my oh-so-bland night life,
aku dan cik siti nurul ain, my fellow intern akan buat satu aktiviti yg
merepek setiap minggu.
ecceli tak la merepek mane pun, tapi disebabkan selalunye
lepas balik kerje semue org terus balik bilik,
naik atas katil and terus bermimpi, so aktiviti yg kitorang buat nih
boleh la buat orang kate
"eh korang ni, takde keje ke.... baik balik tido laaa..."
haha..

so motif utame post hari ni is
aku nak cerite pasal activity of the week.
the initial plan was to go melalak, tribute to the recently
held ajl 25 (yg ramai xpuas hati ana raffali menang tuuuu)
siap dah plan dah sape nk jadi ft,sape nak jadi hafiz,
ana raffali (cik siti nurul ain ke???)
disebabkan tak cukup korem,
last minit kitorang g la tgk wayang kt wangsa walk...
bli tiket pn main bli je..
citer season of the witch.

b4 tgk muvie,kami bertige pergi early dinner lt a&w.yoshhh.. rase mcm dah bertahun tak makan kt a&w.aku nk makan kt situ sbb kerusi die comel sangat..haha... logik tak reason aku?? whatever lah.... whaaaa~~~~ nampak sedap kan???? mmg sedap pon....

 pics cik siti nurul ain dan cik ana raffali (bukan name sebenar) tgh ngap burger msg2... haha

oh yeah...... 
sebenarnye motif utame aku amek pic diatas ialah utk amek gmbr
sorang worker a&w yg sgt chomel tu... 
skali salah teknik daaaa....
tak nampak kechomelan mamat tu...
huhuuu.....misi tak berjaye
 takper2...lain kali aku hang out kt a&w wangsa walk lagi...

aku taknak cerite pasal muvie yg aku tgk tu
sbb aku rase citer tu tak best.
so tak berbaloi utk aku taip pjg2 pasal citer tu..
next time je la aku cerite (kalau aku rajin lah)
okayyy... chiao~~~~

after hours meronggeng time

haluuu korang....
minggu ni dah masuk minggu keempat aku bergelar seorang 
budak praktikal (yg rajin,berdedikasi,bersopan santun,pemalu... dan yg sewaktu dgnnye..)
dah empat minggu jugak la aku takde night life..
huhu, sunyinye hidupku ini.
(macam sblm ni aku ade night life sgt.. ye tak???)

to spice up my oh-so-bland night life,
aku dan cik siti nurul ain, my fellow intern akan buat satu aktiviti yg
merepek setiap minggu.
ecceli tak la merepek mane pun, tapi disebabkan selalunye
lepas balik kerje semue org terus balik bilik,
naik atas katil and terus bermimpi, so aktiviti yg kitorang buat nih
boleh la buat orang kate
"eh korang ni, takde keje ke.... baik balik tido laaa..."
haha..

so motif utame post hari ni is
aku nak cerite pasal activity of the week.
the initial plan was to go melalak, tribute to the recently
held ajl 25 (yg ramai xpuas hati ana raffali menang tuuuu)
siap dah plan dah sape nk jadi ft,sape nak jadi hafiz,
ana raffali (cik siti nurul ain ke???)
disebabkan tak cukup korem,
last minit kitorang g la tgk wayang kt wangsa walk...
bli tiket pn main bli je..
citer season of the witch.

b4 tgk muvie,kami bertige pergi early dinner lt a&w.yoshhh.. rase mcm dah bertahun tak makan kt a&w.aku nk makan kt situ sbb kerusi die comel sangat..haha... logik tak reason aku?? whatever lah.... whaaaa~~~~ nampak sedap kan???? mmg sedap pon....

 pics cik siti nurul ain dan cik ana raffali (bukan name sebenar) tgh ngap burger msg2... haha

oh yeah...... 
sebenarnye motif utame aku amek pic diatas ialah utk amek gmbr
sorang worker a&w yg sgt chomel tu... 
skali salah teknik daaaa....
tak nampak kechomelan mamat tu...
huhuuu.....misi tak berjaye
 takper2...lain kali aku hang out kt a&w wangsa walk lagi...

aku taknak cerite pasal muvie yg aku tgk tu
sbb aku rase citer tu tak best.
so tak berbaloi utk aku taip pjg2 pasal citer tu..
next time je la aku cerite (kalau aku rajin lah)
okayyy... chiao~~~~

Friday, January 7, 2011

5 common activities yg dilakukan budak intern bile takde keje

sempene dah nak dekat sebulan aku berpraktikal kt sri gombak,
aku akan buat entri yg berkaitan dgn praktikal.

which is....
aktiviti2 yg dilakukan budak2 intern di waktu lapang tatkala 
takde orang bagi kerje.

1. termenung. 
perkare biase yg budak2 intern buat. dok menopang dagu sorang2
kt meja sambil berangan2 ape yg nak dibeli bile dapat duit allowance nnt.
takpun duduk sambil merenung jam kt dinding, buat countdown bile
la nak pukol 5.30.... tak sabar nak balik...
tak pon lagi, tengah fikir malam ni nak dinner lauk ape je...







   2. ber'text'ing.

selalunye text kt bf/gf "you, i tgh bosan ni.. takde kerje....."
ramai gak yg text kt kawan2 yg same2 buat praktikal
"eh... korang tgh wat pe? ade kerje ke weh? aku bosan ni,
takde keje langsung...."
"aku pon tgh bosan ni... diorang taknak bg aku keje pon...."
"haa... same la kite.. dari tadi aku termenung weh.."
lebih kurang la isi kandungan text2 tersebut...








3.ber'fesbuk'.                                                                                   
oohhhh.... ini bende ramai yg buat. kire boleh kate perkare 
wajib lah bg warge belia seluruh dunie.
asal dok depan pc yg ade internet connection je, on fb..
pastu mesti nak update status camni
"boring gilew dowh.... takde keje hari ni....
tolong la bagi aku keje....!!"
something like that lah....
pastu mesti fellow intern akan mengomen status tu..
"aku pon same dowh....."
"haha.. padan muke kau. aku ajak buat same dgn aku xnk...."
"ahhh... sukehati aku lah... tmpt aku lg byk allowance kowt..."

4.bergosip.
aktiviti ni selalu dilakukan kalau ade lebih drpd sorang intern
kt satu2 tempat tu...
kate la ade due orang dlm satu ofis tu..
bile due2 dah bosan mule la macam ni..
"ehhhh... kau nak tau tak, si polan dgn si polan tu dah kawen..."
"ye keeee??? bile ni???"
"cuti sem hari tuuu..."
"mane kau tau eh?"
"laaa... ade kt fb kowt...."
haha.... habes gosip2 terkumpul time cuti dibincangkan time tu.
bile dah habes gosip budak2 uni, sambung lak
gosip artis2 kt m'sia nih...
kalau masih takde keje lagi lepas tu, sambung lak gosip artis2 luar negare..
sampai habes koleksi gosip2 dibincangkan.

5.tidor.                                                                                               
yg ini yg paling aku suke. 
tapi aku tak berani buat lagi laaa...
dah la kene bangun awal2 pagi,
pastu keluar pun awal2 pagi gak
ngantok kot.....
takde keje je,lepas penat dok termenung,
lepas dah habes kredit buat survey dan juge pengaduan,
lepas dah takde lagi gosip2 yg boleh dibincangkan...
masih tak dpaat kerje lagi....
ape lagi, tidor la...
lagi2 kalau dapat meja baik punye tersorok.
mesti baik punye tidor la..
silap2 kantoi dgn supervisor,
trus tolak markah. haha.....padan muke kau.




macam mane aku tau semue bende ni????
mestilah aku tau...
tu sume aktiviti yg aku slalu buat dan akan buat
(sbb aku blom tertido kt ofis lagi.... maybe kaming soon kot..)

wokeyyy.... gonna sleep early today and wake up late tomorrow,
sempene hari sabtu... chiao !!



5 common activities yg dilakukan budak intern bile takde keje

sempene dah nak dekat sebulan aku berpraktikal kt sri gombak,
aku akan buat entri yg berkaitan dgn praktikal.

which is....
aktiviti2 yg dilakukan budak2 intern di waktu lapang tatkala 
takde orang bagi kerje.

1. termenung. 
perkare biase yg budak2 intern buat. dok menopang dagu sorang2
kt meja sambil berangan2 ape yg nak dibeli bile dapat duit allowance nnt.
takpun duduk sambil merenung jam kt dinding, buat countdown bile
la nak pukol 5.30.... tak sabar nak balik...
tak pon lagi, tengah fikir malam ni nak dinner lauk ape je...







   2. ber'text'ing.

selalunye text kt bf/gf "you, i tgh bosan ni.. takde kerje....."
ramai gak yg text kt kawan2 yg same2 buat praktikal
"eh... korang tgh wat pe? ade kerje ke weh? aku bosan ni,
takde keje langsung...."
"aku pon tgh bosan ni... diorang taknak bg aku keje pon...."
"haa... same la kite.. dari tadi aku termenung weh.."
lebih kurang la isi kandungan text2 tersebut...








3.ber'fesbuk'.                                                                                   
oohhhh.... ini bende ramai yg buat. kire boleh kate perkare 
wajib lah bg warge belia seluruh dunie.
asal dok depan pc yg ade internet connection je, on fb..
pastu mesti nak update status camni
"boring gilew dowh.... takde keje hari ni....
tolong la bagi aku keje....!!"
something like that lah....
pastu mesti fellow intern akan mengomen status tu..
"aku pon same dowh....."
"haha.. padan muke kau. aku ajak buat same dgn aku xnk...."
"ahhh... sukehati aku lah... tmpt aku lg byk allowance kowt..."

4.bergosip.
aktiviti ni selalu dilakukan kalau ade lebih drpd sorang intern
kt satu2 tempat tu...
kate la ade due orang dlm satu ofis tu..
bile due2 dah bosan mule la macam ni..
"ehhhh... kau nak tau tak, si polan dgn si polan tu dah kawen..."
"ye keeee??? bile ni???"
"cuti sem hari tuuu..."
"mane kau tau eh?"
"laaa... ade kt fb kowt...."
haha.... habes gosip2 terkumpul time cuti dibincangkan time tu.
bile dah habes gosip budak2 uni, sambung lak
gosip artis2 kt m'sia nih...
kalau masih takde keje lagi lepas tu, sambung lak gosip artis2 luar negare..
sampai habes koleksi gosip2 dibincangkan.

5.tidor.                                                                                               
yg ini yg paling aku suke. 
tapi aku tak berani buat lagi laaa...
dah la kene bangun awal2 pagi,
pastu keluar pun awal2 pagi gak
ngantok kot.....
takde keje je,lepas penat dok termenung,
lepas dah habes kredit buat survey dan juge pengaduan,
lepas dah takde lagi gosip2 yg boleh dibincangkan...
masih tak dpaat kerje lagi....
ape lagi, tidor la...
lagi2 kalau dapat meja baik punye tersorok.
mesti baik punye tidor la..
silap2 kantoi dgn supervisor,
trus tolak markah. haha.....padan muke kau.




macam mane aku tau semue bende ni????
mestilah aku tau...
tu sume aktiviti yg aku slalu buat dan akan buat
(sbb aku blom tertido kt ofis lagi.... maybe kaming soon kot..)

wokeyyy.... gonna sleep early today and wake up late tomorrow,
sempene hari sabtu... chiao !!