Saturday, December 31, 2011

Misi Tahun Baru

dah masuk 1/1/2012.
selamat tahun baru.

azam tahun baru aku?

azam tahun baru aku ialah untuk berjumpe dgn org yg bername azam sbb tiap tahun 
aku membuat azam, tapi aku tak pernah kenal dgn org yg bername azam.

yup. i'm wacky as that.
actually, aku tak pernah buat ape2 azam utk tahun baru.
sbb aku tau, 99.9% probability yg aku 
takkan achieve ape yg diazamkan.
i just go with the flow.

but, it's not bad actually to have new year's resolution.
just, start small with your resolution.
it's more realistic and achievable that way.
janganlah kau nak berazam nak kahwin hujung thn nnt,
tapi bercakap dgn lelaki pun tak pernah
serte mak ayah selalu membebel sebab rupe kau selekeh
dan tak menarik langsung.
hah.... itu ditujukan khas utk diri sendiri ye.
mungkin kau boleh mule dgn azam nk mengurangkan kadar
keselekehan kau, bersesuaian dgn umur kau,
cube utk pakai sandal perempuan (dan bukan selipar jepun mahupun selipar jamban)
haa... barulah nmpk bergaye sikit (bak kate mak aku)



bile sy google perkataan azam, keluar muke mamat ni. sy taktau siape die.

sooo... sesiape yg ade azam tahun baru,
slmt maju jaye dlm merealisasikan azam anda.
and, wish me all the best in my mission #misimencariazam
bak kate kawan aku.

ok. i really should get some sleep now. kbai.

Misi Tahun Baru

dah masuk 1/1/2012.
selamat tahun baru.

azam tahun baru aku?

azam tahun baru aku ialah untuk berjumpe dgn org yg bername azam sbb tiap tahun 
aku membuat azam, tapi aku tak pernah kenal dgn org yg bername azam.

yup. i'm wacky as that.
actually, aku tak pernah buat ape2 azam utk tahun baru.
sbb aku tau, 99.9% probability yg aku 
takkan achieve ape yg diazamkan.
i just go with the flow.

but, it's not bad actually to have new year's resolution.
just, start small with your resolution.
it's more realistic and achievable that way.
janganlah kau nak berazam nak kahwin hujung thn nnt,
tapi bercakap dgn lelaki pun tak pernah
serte mak ayah selalu membebel sebab rupe kau selekeh
dan tak menarik langsung.
hah.... itu ditujukan khas utk diri sendiri ye.
mungkin kau boleh mule dgn azam nk mengurangkan kadar
keselekehan kau, bersesuaian dgn umur kau,
cube utk pakai sandal perempuan (dan bukan selipar jepun mahupun selipar jamban)
haa... barulah nmpk bergaye sikit (bak kate mak aku)



bile sy google perkataan azam, keluar muke mamat ni. sy taktau siape die.

sooo... sesiape yg ade azam tahun baru,
slmt maju jaye dlm merealisasikan azam anda.
and, wish me all the best in my mission #misimencariazam
bak kate kawan aku.

ok. i really should get some sleep now. kbai.

Thursday, December 29, 2011

the best thing abt IIUM

the best thing about IIUM.
the library.

IIUM library.
the best place to take a nap in between classes.
sejuk, nyaman, ade sofa yg best. 
and did i mention library IIUM tu sejuk??

the best thing abt IIUM

the best thing about IIUM.
the library.

IIUM library.
the best place to take a nap in between classes.
sejuk, nyaman, ade sofa yg best. 
and did i mention library IIUM tu sejuk??

Wednesday, December 28, 2011

the best thing abt IIUM

the best thing about iium wifi.

bile org nak buat research for assignment (serius ni, bukan
nk google assgnment tapi terbukak fb/twitter)
wifi iium akan jadi slow...
lagi slow drpd internet yg kene cucuk2 kt telefon rumah
zaman dulu2 tu.

bile org dh siap semue assignment,
lps tu dh nk final exam,
wifi iium akan tibe2 jadi efficient dan laju sgt.
macam unifi pun ade.
nk ber'youtube' takyah tunggu loading pun.
tsk.

the best thing abt IIUM

the best thing about iium wifi.

bile org nak buat research for assignment (serius ni, bukan
nk google assgnment tapi terbukak fb/twitter)
wifi iium akan jadi slow...
lagi slow drpd internet yg kene cucuk2 kt telefon rumah
zaman dulu2 tu.

bile org dh siap semue assignment,
lps tu dh nk final exam,
wifi iium akan tibe2 jadi efficient dan laju sgt.
macam unifi pun ade.
nk ber'youtube' takyah tunggu loading pun.
tsk.

i'm a fan girl.

morning...
2 days before my superfinals start.
errr... actually, dah habis satu paper dh pun.
ok...
i'm a fan girl.
itu satu pengakuan jujur ikhlas dari hati aku.
fan girl apakah aku ini?

mereke kate lelaki2 tersebut adalah fags @ bukan lelaki sejati
sbb mereke pakai guyliner dan bb cream,
serte nmpk kurang maskulin,
mereke juge kate lelaki2 tersebut adalah homoseksual a.k.a gay
sbb mereke menyanyi (more to lipsynching) smbl menari,
dan jugak lelaki2 tersebut blh buat aegyo (buat aksi2 comel)
dan masih diminati perempuan2. 
ye... itulah lelaki2 tersebut.
lelaki2 ahli kumpulan kpop kt korea nun.

haha...
admittedly, aku jugak mendengar lagu2 tersebut.
erk, catchy kot lagu2 kpop tu.
tapi aku suke dgr boyband je lah. 
snsd??? sorilah.... siape mereke?
dan boyband jugak, aku ade selective listening.
aku dgr bigbang je.
with a bit of 2pm, beast, and current rookie, infinite.

tapi aku plg byk lagu epik high dlm playlist.
tapi epik high takleh nk kate kpop kannn???
epik high is epik high which is epik ok.

even though epik high ranked first on my list
(bigbang second.)
tapi i fangirl him the most.


yeah.
that one. 
not the blonde one.
not the frizzy haired one.
yep. the short one.
the one with mohawk and aviator.
he's the most kick ass idols in my heart. haha...


see... dah cakap die comel sangat.
nak peluk die boleh??? eh, jgn. bukan muhrim. no no no....

ok.die ni lelaki comel yg aku baru kenal (thru youtube of course.)
name die park myungsoo. or L.
dari infinite.
die pun comel. mcm bende yg comel yg blh kite peluk2, picit2 sbb comel sgt.
okeh, die budak lagi...... bersabar ok azimah..
noona bait betul lah mamat ni.
hahaha....

budak tu comel macam die kan???

ok. done for the nonsense post today.
kbai.

(picture crdt frm devianart, ibigbang, fuckyeahmyungsoo)

i'm a fan girl.

morning...
2 days before my superfinals start.
errr... actually, dah habis satu paper dh pun.
ok...
i'm a fan girl.
itu satu pengakuan jujur ikhlas dari hati aku.
fan girl apakah aku ini?

mereke kate lelaki2 tersebut adalah fags @ bukan lelaki sejati
sbb mereke pakai guyliner dan bb cream,
serte nmpk kurang maskulin,
mereke juge kate lelaki2 tersebut adalah homoseksual a.k.a gay
sbb mereke menyanyi (more to lipsynching) smbl menari,
dan jugak lelaki2 tersebut blh buat aegyo (buat aksi2 comel)
dan masih diminati perempuan2. 
ye... itulah lelaki2 tersebut.
lelaki2 ahli kumpulan kpop kt korea nun.

haha...
admittedly, aku jugak mendengar lagu2 tersebut.
erk, catchy kot lagu2 kpop tu.
tapi aku suke dgr boyband je lah. 
snsd??? sorilah.... siape mereke?
dan boyband jugak, aku ade selective listening.
aku dgr bigbang je.
with a bit of 2pm, beast, and current rookie, infinite.

tapi aku plg byk lagu epik high dlm playlist.
tapi epik high takleh nk kate kpop kannn???
epik high is epik high which is epik ok.

even though epik high ranked first on my list
(bigbang second.)
tapi i fangirl him the most.


yeah.
that one. 
not the blonde one.
not the frizzy haired one.
yep. the short one.
the one with mohawk and aviator.
he's the most kick ass idols in my heart. haha...


see... dah cakap die comel sangat.
nak peluk die boleh??? eh, jgn. bukan muhrim. no no no....

ok.die ni lelaki comel yg aku baru kenal (thru youtube of course.)
name die park myungsoo. or L.
dari infinite.
die pun comel. mcm bende yg comel yg blh kite peluk2, picit2 sbb comel sgt.
okeh, die budak lagi...... bersabar ok azimah..
noona bait betul lah mamat ni.
hahaha....

budak tu comel macam die kan???

ok. done for the nonsense post today.
kbai.

(picture crdt frm devianart, ibigbang, fuckyeahmyungsoo)

Thursday, December 22, 2011

the best thing abt IIUM

the best thing abt IIUM:
it's a big one way round about.
so nk lintas jalan takyah pandang kiri kanan. ngeeee~~~~

the best thing abt IIUM

the best thing abt IIUM:
it's a big one way round about.
so nk lintas jalan takyah pandang kiri kanan. ngeeee~~~~

Tuesday, December 20, 2011

bittersweet.

final week.
minggu depan study week.
then, final exam starts.
it's the superfinal for me.
i'm not hoping that i can suddenly get A's in my subjects,
i know what i can do.
i'm just hoping i can pass it. with flying colors is a plus.

and i'm feeling bittersweet.
a year in PJ,
4 years in Gombak.
known lots of people (not many actually....)
have good and bad memories....
ok, stop it.
sile jgn nak emo2 sgt.
haha.... 
semue salah kawan yg post status emo smlm.
tsk.

btw, sempene minggu2 terakhir (hopefully)
aku kt uia, 
i'll be posting things i like and appreciate abt iium,
my alma mater.....
starting from tomorrow, maybe.
IIUM GOMBAK
(tu je pic yg agk epik yg aku jumpe skrg.)

bittersweet.

final week.
minggu depan study week.
then, final exam starts.
it's the superfinal for me.
i'm not hoping that i can suddenly get A's in my subjects,
i know what i can do.
i'm just hoping i can pass it. with flying colors is a plus.

and i'm feeling bittersweet.
a year in PJ,
4 years in Gombak.
known lots of people (not many actually....)
have good and bad memories....
ok, stop it.
sile jgn nak emo2 sgt.
haha.... 
semue salah kawan yg post status emo smlm.
tsk.

btw, sempene minggu2 terakhir (hopefully)
aku kt uia, 
i'll be posting things i like and appreciate abt iium,
my alma mater.....
starting from tomorrow, maybe.
IIUM GOMBAK
(tu je pic yg agk epik yg aku jumpe skrg.)

Tuesday, November 22, 2011

feeling down?

hari ni hari selase. 
takde kelas pagi. good.
i should be happy right?
lagipun midterm exam jam 11.30 is open book exam.
that should be easy right?
no!
rase macam terbazir rm37.40 pulak tadi.
tak membantu langsung itu textbook.
kegagalan menjawab soalan exam yg paling epik dlm hidup aku setakat ni.
dah rase down dah.
lepas tu pergi lunch, beli lauk ayam.
it was suppose to be ayam panggang or something like that,
and it turns out to be ayam masak masin.
i end up eating the nasik only.
pfft.
sekarang dah takde mood utk meneruskan sise2 hidup di uia.

ok. done whining. 
sekarang carik aktiviti utk melepaskan ketensionan.
aktiviti pilhan hari ni : noraebang versi dalam bilik.

first, pastikan kt laptop ade lagu2 yg anda suke nyanyi.
second: pastikan juge room mate anda tiade dalam bilik.
kalau ade halau die keluar, tak pun suruh die sumbat telinge die dgn earphone.
or simply ask her to put up with you cuz you're going crazy if you didn't do this,
or ask her to join you ;p
next step : minum air dulu. bg basah tekak yg kering tu.
lepas tu pasang lagu yg paling anda suke nyanyi.
lagu 80's and 90's rock kapak jiwang karat juge sesuai.
kalau anda seorang yg aktif boleh la pasang lagu 
kpop sambil ikut menari.
last step.... ape lagi. nyanyi lah. sepenuh perasaan.
sekuat hati. let it all out.
biarlah hujan, best sikit orang lain nak tidur kan.

kalau nak berkostum macam si giant ni pun boleh gak.

that's it.
noraebang versi dalam bilik.
free of charge.
easy.
dan mungkin anda akan dapat jelingan tajam
dari budak2 bilik sebelah selepas ini.
ok. i'm off. nak nyanyi lagu rock kapak jap.
chiao~~

feeling down?

hari ni hari selase. 
takde kelas pagi. good.
i should be happy right?
lagipun midterm exam jam 11.30 is open book exam.
that should be easy right?
no!
rase macam terbazir rm37.40 pulak tadi.
tak membantu langsung itu textbook.
kegagalan menjawab soalan exam yg paling epik dlm hidup aku setakat ni.
dah rase down dah.
lepas tu pergi lunch, beli lauk ayam.
it was suppose to be ayam panggang or something like that,
and it turns out to be ayam masak masin.
i end up eating the nasik only.
pfft.
sekarang dah takde mood utk meneruskan sise2 hidup di uia.

ok. done whining. 
sekarang carik aktiviti utk melepaskan ketensionan.
aktiviti pilhan hari ni : noraebang versi dalam bilik.

first, pastikan kt laptop ade lagu2 yg anda suke nyanyi.
second: pastikan juge room mate anda tiade dalam bilik.
kalau ade halau die keluar, tak pun suruh die sumbat telinge die dgn earphone.
or simply ask her to put up with you cuz you're going crazy if you didn't do this,
or ask her to join you ;p
next step : minum air dulu. bg basah tekak yg kering tu.
lepas tu pasang lagu yg paling anda suke nyanyi.
lagu 80's and 90's rock kapak jiwang karat juge sesuai.
kalau anda seorang yg aktif boleh la pasang lagu 
kpop sambil ikut menari.
last step.... ape lagi. nyanyi lah. sepenuh perasaan.
sekuat hati. let it all out.
biarlah hujan, best sikit orang lain nak tidur kan.

kalau nak berkostum macam si giant ni pun boleh gak.

that's it.
noraebang versi dalam bilik.
free of charge.
easy.
dan mungkin anda akan dapat jelingan tajam
dari budak2 bilik sebelah selepas ini.
ok. i'm off. nak nyanyi lagu rock kapak jap.
chiao~~

Sunday, November 20, 2011

susu story

selamat siang semue.
it's the 21st day of november. oh yeah.
dah nak habes tahun dah ye.

i hate milk back then, when i was little.
i stopped drinking milk when i was 2.
berhenti minum dr botol susu yg ade puting tu umur 2.
mak kate sbb dulu2, mak tertinggal botol susu aku dlm kerete.
lepas tu esok paginye, tgk puting botol tu dah
kene gigit lipas. err... aku tak tau lah macam mane rupenye
puting botol susu yg digigit lipas, tapi memang legend nye seperti itu.
lepas tu je aku dah trauma nk minum dari botol susu yg ade puting tu.
geli siot. lipas kot.
that explains why i hate lipas soooooo much.
lepas kejadian yg ngeri tu aku dh tak minum susu.
air sirap lebih baik. haha.

bile aku dah besar (read: 20 / 21 years old kot)
baru sedar betape bestnye air susu tu.
sebab baru reti nak minum susu dutch lady.
haha... gedik. susu jename lain tak sedap.
nak dutch lady gak.
mase praktikal setiap pagi beli susu dutch lady perisa strawbery/coklat, 
kadang2 low fat kalau rase hari tu gemuk,
kadang2 full cream kalau rase hari tu kurus.
wheee~~~~

malam tadi pegi kiosk mahalah, nak carik air nescafe tin
sbb konon2 nak stay up late nak study utk midterm exam.
tapi takde. tsk. lepas tu aku terjumpe ini.

sile abaikan background ye. tin nescafe tu utk perbandingan saiz , nk tunjuk betape chomelnye kotak susu ni.

tadaaaaa~~~~
comel kan? comel kan???
tapi dlm picca tak nmpk comel sgt.
in real kotak susu ni nmpk sgt comel.
susu berperisa jagung limited edition tuuuu...
susu pun ade limited edition tau.
haha...
syg pulak aku nak minum susu ni. comel sgt.
nnt nak borong banyak2 la kt kiosk.
oh yeahhh~~

ok. dah habes merepek. perlu bukak nota
investment analysis sekarang.
chiao~


susu story

selamat siang semue.
it's the 21st day of november. oh yeah.
dah nak habes tahun dah ye.

i hate milk back then, when i was little.
i stopped drinking milk when i was 2.
berhenti minum dr botol susu yg ade puting tu umur 2.
mak kate sbb dulu2, mak tertinggal botol susu aku dlm kerete.
lepas tu esok paginye, tgk puting botol tu dah
kene gigit lipas. err... aku tak tau lah macam mane rupenye
puting botol susu yg digigit lipas, tapi memang legend nye seperti itu.
lepas tu je aku dah trauma nk minum dari botol susu yg ade puting tu.
geli siot. lipas kot.
that explains why i hate lipas soooooo much.
lepas kejadian yg ngeri tu aku dh tak minum susu.
air sirap lebih baik. haha.

bile aku dah besar (read: 20 / 21 years old kot)
baru sedar betape bestnye air susu tu.
sebab baru reti nak minum susu dutch lady.
haha... gedik. susu jename lain tak sedap.
nak dutch lady gak.
mase praktikal setiap pagi beli susu dutch lady perisa strawbery/coklat, 
kadang2 low fat kalau rase hari tu gemuk,
kadang2 full cream kalau rase hari tu kurus.
wheee~~~~

malam tadi pegi kiosk mahalah, nak carik air nescafe tin
sbb konon2 nak stay up late nak study utk midterm exam.
tapi takde. tsk. lepas tu aku terjumpe ini.

sile abaikan background ye. tin nescafe tu utk perbandingan saiz , nk tunjuk betape chomelnye kotak susu ni.

tadaaaaa~~~~
comel kan? comel kan???
tapi dlm picca tak nmpk comel sgt.
in real kotak susu ni nmpk sgt comel.
susu berperisa jagung limited edition tuuuu...
susu pun ade limited edition tau.
haha...
syg pulak aku nak minum susu ni. comel sgt.
nnt nak borong banyak2 la kt kiosk.
oh yeahhh~~

ok. dah habes merepek. perlu bukak nota
investment analysis sekarang.
chiao~


Monday, November 14, 2011

me and hagrid.

happy november to y'all.
it's the middle of november,
in which many students in iium get so stressed out
sbb midterm exam berderet2 menunggu after the midsem break.
and i am supposed to be stressed out too...
i've got a midterm exam this thursday in which
i can't even remember what the hell i've learnt in class.
so, good luck to me. *sigh*

and oh...
what about me and hagrid?
err... new boyfie?
of course not. derh~~~
remember hagrid... rubeus hagrid from harry potter?
the hogwarts gamekeeper?
i found a similarity between me and hagrid.
guess what?
...............................
.................................................
.....................?????



see the picture above. tgk betul2. especially rambut die.
and....
itulah rupe rambut aku bile dah kering lepas mandi. 
serius macam hagrid. kembang semacam.
no wonderlah kawan aku beriye suruh aku pegi rebonding.
cisss....

me and hagrid.

happy november to y'all.
it's the middle of november,
in which many students in iium get so stressed out
sbb midterm exam berderet2 menunggu after the midsem break.
and i am supposed to be stressed out too...
i've got a midterm exam this thursday in which
i can't even remember what the hell i've learnt in class.
so, good luck to me. *sigh*

and oh...
what about me and hagrid?
err... new boyfie?
of course not. derh~~~
remember hagrid... rubeus hagrid from harry potter?
the hogwarts gamekeeper?
i found a similarity between me and hagrid.
guess what?
...............................
.................................................
.....................?????



see the picture above. tgk betul2. especially rambut die.
and....
itulah rupe rambut aku bile dah kering lepas mandi. 
serius macam hagrid. kembang semacam.
no wonderlah kawan aku beriye suruh aku pegi rebonding.
cisss....

Monday, October 31, 2011

the epicness of T & T

Tomorrow - Tablo feat Taeyang.

encik tablo is so epik. encik taeyang is also epik.
so, this collab is super epik. haha.

the epicness of T & T

Tomorrow - Tablo feat Taeyang.

encik tablo is so epik. encik taeyang is also epik.
so, this collab is super epik. haha.

the book i never seem to finish reading it.....(betul ke ayat nih??)

selamat sejahtera anda semue (^_^)
it's nearly november.
and... i havent finish reading that book yet. 
i'm a fast reader.
sometimes very fast, depending on the reading material.
kalau bende tu complicated, mungkin lambat sikit habis bace.
kalau setakat majalah or buku yg ringan,
it'll be a fast one.
and this book seems to evade my fast reading skill.
i really think 6 months of practical training made my skill blunt.
i bought this book on late may 2011 / early june 2011..
cant really remember,
bought this book sbb terpengaruh dgn kate2 seorang blogger
yg populer mengatekan this book sgt ohsem. 
and in my attempt to vary my reading list (yelah, asyik fiction memanjang)
i bought this book.
5 months later, still tak habis bace.
epic failure in my part,
big dent in my pride.
masih ade suku lagi yg perlu dibace.
well maybe, i should finish reading it during my midterm break
next week.

the one thousand and something pages book i cant seem to finish reading it. 

the book i never seem to finish reading it.....(betul ke ayat nih??)

selamat sejahtera anda semue (^_^)
it's nearly november.
and... i havent finish reading that book yet. 
i'm a fast reader.
sometimes very fast, depending on the reading material.
kalau bende tu complicated, mungkin lambat sikit habis bace.
kalau setakat majalah or buku yg ringan,
it'll be a fast one.
and this book seems to evade my fast reading skill.
i really think 6 months of practical training made my skill blunt.
i bought this book on late may 2011 / early june 2011..
cant really remember,
bought this book sbb terpengaruh dgn kate2 seorang blogger
yg populer mengatekan this book sgt ohsem. 
and in my attempt to vary my reading list (yelah, asyik fiction memanjang)
i bought this book.
5 months later, still tak habis bace.
epic failure in my part,
big dent in my pride.
masih ade suku lagi yg perlu dibace.
well maybe, i should finish reading it during my midterm break
next week.

the one thousand and something pages book i cant seem to finish reading it.