Friday, December 31, 2010

tahun baru

tinggal beberape minit lg je nk masuk tahun 2011 (waktu aku menaip ni)..
aku tgk people out there sibuk nk pegi celebrate the new year... and then aku terfikir... what's the big deal sampai nk menyambut besar2an... dgn konsert lah, parti lah, watever lah.... bukannye dapat ape2 faedah pon nak sambut2 camnih...
bagi aku semue ni buang mase je.... bukannye aku tak mensyukuri what we have sekarang, bukannye aku tak rase excited dgn kedatangan tahun baru ni, tapi toksah la nk sambut gile2 cm ramai org buat nih.... nak countdown2 barang.... dah countdown lepas tu nak buat ape.....
lompat2 kt tgh2 orang ramai sambil menjerit2... waddehel kan? lagi baik kan kalau kite dok diam2 kt rumah sambil sujud syukur sbb berjaye survive sampai ke tahun baru ke...... kite muhasabah diri balik ape yg kite dah buat these past years ke.... tak pon just tidor je... haha... kan lagi berfaedah tu..... 
bukannye kite takleh nk berazam tahun baru kalau kite tak pegi menyambut kt mane2 konsert ke, tempat hiburan ke.... boleh je aku berazam tahun baru diam2 kt depan tv ke... depan lappy ke..... same je..... ade je tercapai azam aku tu kan... yg penting niat dan usaha kite.... jangan la syok sangat nk menyambut tahun baru sampai terlupe dunie kan.....
haha, penat sudah aku merepek hari ni..... 
adios ;)

tahun baru

tinggal beberape minit lg je nk masuk tahun 2011 (waktu aku menaip ni)..
aku tgk people out there sibuk nk pegi celebrate the new year... and then aku terfikir... what's the big deal sampai nk menyambut besar2an... dgn konsert lah, parti lah, watever lah.... bukannye dapat ape2 faedah pon nak sambut2 camnih...
bagi aku semue ni buang mase je.... bukannye aku tak mensyukuri what we have sekarang, bukannye aku tak rase excited dgn kedatangan tahun baru ni, tapi toksah la nk sambut gile2 cm ramai org buat nih.... nak countdown2 barang.... dah countdown lepas tu nak buat ape.....
lompat2 kt tgh2 orang ramai sambil menjerit2... waddehel kan? lagi baik kan kalau kite dok diam2 kt rumah sambil sujud syukur sbb berjaye survive sampai ke tahun baru ke...... kite muhasabah diri balik ape yg kite dah buat these past years ke.... tak pon just tidor je... haha... kan lagi berfaedah tu..... 
bukannye kite takleh nk berazam tahun baru kalau kite tak pegi menyambut kt mane2 konsert ke, tempat hiburan ke.... boleh je aku berazam tahun baru diam2 kt depan tv ke... depan lappy ke..... same je..... ade je tercapai azam aku tu kan... yg penting niat dan usaha kite.... jangan la syok sangat nk menyambut tahun baru sampai terlupe dunie kan.....
haha, penat sudah aku merepek hari ni..... 
adios ;)

Thursday, December 30, 2010

selamat tinggal 2010, selamat datang 2011

welcome 2011...
semoge tahun ni lebih baik drpd tahun2 yg sebelumnye

may we'll be a better person in the coming years.

selamat tinggal 2010, selamat datang 2011

welcome 2011...
semoge tahun ni lebih baik drpd tahun2 yg sebelumnye

may we'll be a better person in the coming years.

Sunday, December 26, 2010

Lupakanlah semua ini

wat de hek dengan itu tajuk ala2 drama?
haha....tyme2 tader duit miskin papa kedana lah sume keperluan asas aku 
nk menghabeskan diri masing2. 
dayemmmm betol ku rasekan di saat2 ini. 
bilekah incik ( cik dan puan juge dialu2kan) hero in shining armor nk dtg berikan bantuan pernafasan kt dompet aku yg tengah nazak nih? 
huuu.... bersabarlah wahai azimah.... sikit je lagi nk hujung bulan satu...... 
tgk balik kalender.... dayemmm sekali lagi... baru nk hujung bulan 12 rupenye..... 
ishhhhhhhhh

sekali lagi, bertabahlah wahai hati dan perasaan..
marilah kite same2 merancang perbelanjaan sehingge bantuan kewangan tibe...
sile lupekan past pud past pud kegemaran aku 
(nak prosperity mekdi.....huhuh)
dan sile juge lupekan buku2 yg menantikan kehadiran aku di kinokuniya, tak
lupe juge di mph......
selain itu, silelah merestrictkan diri sendiri drpd membeli majalah2 serte
komik2 yg tak mendatangkan pekdah kpd perkembangan intelektual aku....
takyah beli paper juge skrg.. bace kt opis sudehhhh

lagi.. lagi... ape ye......
hmmmmmmmmmmmmm......
haaaaa......
my guiltiest pleasure...
online shopping.
silelah lupekan niat murni nk beli itu blaus biru yg aku gerenti bleh buat aku
nampak ayu serte comel montel manje bile aku memakainye...
juge lupekan itu slim wallet yg muat2 kt poket jeans aku supaya
aku tak payah angkut beg beso2 mcm nk balik kampung seploh hari....
juge silelah melupekan angan2 tentang itu beg yg super setayel gile tu....
pendek kate silelah lupekan part time job aku sbg
online shopper tegar itu.....

sesungguhnye,
mulai tika dan saat ini,
aku terpakse hidup zuhud dan melupekan segale keinginan materialistikku...
chewah ayat.... terpengaruh dgn novel sungguh.
marilah kite bersame2 menabung utk mase depan yg 
cemerlang,gemilang dan terbilang
(err... skrg dah tuka motto 1Malaysia laaaa...
kan aku dah kate aku ketinggalan zaman)

haha.. mesti best kalo aku ade duit berkepuk2 mcm nih dlm bank kan???

Lupakanlah semua ini

wat de hek dengan itu tajuk ala2 drama?
haha....tyme2 tader duit miskin papa kedana lah sume keperluan asas aku 
nk menghabeskan diri masing2. 
dayemmmm betol ku rasekan di saat2 ini. 
bilekah incik ( cik dan puan juge dialu2kan) hero in shining armor nk dtg berikan bantuan pernafasan kt dompet aku yg tengah nazak nih? 
huuu.... bersabarlah wahai azimah.... sikit je lagi nk hujung bulan satu...... 
tgk balik kalender.... dayemmm sekali lagi... baru nk hujung bulan 12 rupenye..... 
ishhhhhhhhh

sekali lagi, bertabahlah wahai hati dan perasaan..
marilah kite same2 merancang perbelanjaan sehingge bantuan kewangan tibe...
sile lupekan past pud past pud kegemaran aku 
(nak prosperity mekdi.....huhuh)
dan sile juge lupekan buku2 yg menantikan kehadiran aku di kinokuniya, tak
lupe juge di mph......
selain itu, silelah merestrictkan diri sendiri drpd membeli majalah2 serte
komik2 yg tak mendatangkan pekdah kpd perkembangan intelektual aku....
takyah beli paper juge skrg.. bace kt opis sudehhhh

lagi.. lagi... ape ye......
hmmmmmmmmmmmmm......
haaaaa......
my guiltiest pleasure...
online shopping.
silelah lupekan niat murni nk beli itu blaus biru yg aku gerenti bleh buat aku
nampak ayu serte comel montel manje bile aku memakainye...
juge lupekan itu slim wallet yg muat2 kt poket jeans aku supaya
aku tak payah angkut beg beso2 mcm nk balik kampung seploh hari....
juge silelah melupekan angan2 tentang itu beg yg super setayel gile tu....
pendek kate silelah lupekan part time job aku sbg
online shopper tegar itu.....

sesungguhnye,
mulai tika dan saat ini,
aku terpakse hidup zuhud dan melupekan segale keinginan materialistikku...
chewah ayat.... terpengaruh dgn novel sungguh.
marilah kite bersame2 menabung utk mase depan yg 
cemerlang,gemilang dan terbilang
(err... skrg dah tuka motto 1Malaysia laaaa...
kan aku dah kate aku ketinggalan zaman)

haha.. mesti best kalo aku ade duit berkepuk2 mcm nih dlm bank kan???

Saturday, December 25, 2010

2 minggu...

2 minggu sudah berlalu.
ape yg dah berlalu sebenarnye?
hehe... 2 minggu sudah aku ber'intern' 
tak sangke sungguh.
dah bekerje rupenye aku ni (walaupun hanye sebagai intern,
but still working kan... kan?kan?)
setakat ni, keje aku masih senang lagi la.
sebab abang2 dan akak2 kt situ takde mase sangat nk ajar aku bende2 yg susah2, 
jadi diorang bagi la aku kerje2 yg senang lagi buat mase ni.
kire bersyukur lah kan at least ade la kerje.
kerje yg agak related gak la dgn tujuan asal aku ber'intern' kt sini.

 ape bende nih? aku pn xtau.. yg aku tau bende ni ade kt bwh meje aku
 inilah meje seorg intern yg xde keje.. haha, takat buku nota saje2 je..
peh,nmpk sangat xde keje... haha kantoi...


2 minggu...

2 minggu sudah berlalu.
ape yg dah berlalu sebenarnye?
hehe... 2 minggu sudah aku ber'intern' 
tak sangke sungguh.
dah bekerje rupenye aku ni (walaupun hanye sebagai intern,
but still working kan... kan?kan?)
setakat ni, keje aku masih senang lagi la.
sebab abang2 dan akak2 kt situ takde mase sangat nk ajar aku bende2 yg susah2, 
jadi diorang bagi la aku kerje2 yg senang lagi buat mase ni.
kire bersyukur lah kan at least ade la kerje.
kerje yg agak related gak la dgn tujuan asal aku ber'intern' kt sini.

 ape bende nih? aku pn xtau.. yg aku tau bende ni ade kt bwh meje aku
 inilah meje seorg intern yg xde keje.. haha, takat buku nota saje2 je..
peh,nmpk sangat xde keje... haha kantoi...


Wednesday, December 22, 2010

oh.
awal semester.
uia start awal pulak berbanding uni lain.
maksudnye?
maksudnye, incik penyumbang biasiswa akan lambat memasukkan wang ke dlm akaun bank aku.
huhu...
mereke nk masukkan duit seiring dan sejalan seindah bunga di taman
dgn uni2 yg lain.
aku dgr kabar yg blh dipercayai dr sumber yg dipercayai
mengatekan bahawa itu duit akan masuk hujung bulan 1 @ awal bulan 2...
memang terpakse meminta derma kilat drpd keluarge la nmpknye..
haha...
rase2nye adik beradik ade duit lebih x...
nak ngepau merekelah.

memang x kesampaianlah nia suci murni aku utk
meng'invest' duit aku ke dlm akaun2 kedai2 baju serte kasut dan beg,
tak lupe juge kpd akaun kinokuniya & MPH...
tader fulus maaa... tader boley shoppink2...
so say goodbye to my angan2 mat jenin nk menyertai org ramai
bersuka ria membeli belah sempene Year End Sale ni...

oh sedih.
tu laaaa... sem lepas berjoli tak hengat dunie...
kan dah sem ni jatuh muflis...
mcm dah nk kene fail bankruptcy kt SSM je...
oh tidak, ape yg aku merepek tak tentu hale nih....
bersabar ye wahai azimah..
dikala org lain sibuk meng'enjoy'kan diri
aku terpakse menahan rase....
takpe... takpe...
bulan depan aku balas dendam...
hehehehe... [gelak kejam]
oh.
awal semester.
uia start awal pulak berbanding uni lain.
maksudnye?
maksudnye, incik penyumbang biasiswa akan lambat memasukkan wang ke dlm akaun bank aku.
huhu...
mereke nk masukkan duit seiring dan sejalan seindah bunga di taman
dgn uni2 yg lain.
aku dgr kabar yg blh dipercayai dr sumber yg dipercayai
mengatekan bahawa itu duit akan masuk hujung bulan 1 @ awal bulan 2...
memang terpakse meminta derma kilat drpd keluarge la nmpknye..
haha...
rase2nye adik beradik ade duit lebih x...
nak ngepau merekelah.

memang x kesampaianlah nia suci murni aku utk
meng'invest' duit aku ke dlm akaun2 kedai2 baju serte kasut dan beg,
tak lupe juge kpd akaun kinokuniya & MPH...
tader fulus maaa... tader boley shoppink2...
so say goodbye to my angan2 mat jenin nk menyertai org ramai
bersuka ria membeli belah sempene Year End Sale ni...

oh sedih.
tu laaaa... sem lepas berjoli tak hengat dunie...
kan dah sem ni jatuh muflis...
mcm dah nk kene fail bankruptcy kt SSM je...
oh tidak, ape yg aku merepek tak tentu hale nih....
bersabar ye wahai azimah..
dikala org lain sibuk meng'enjoy'kan diri
aku terpakse menahan rase....
takpe... takpe...
bulan depan aku balas dendam...
hehehehe... [gelak kejam]

Sunday, December 19, 2010

oh.

baru seminggu sy start internship
dekat sri gombak.
best, tp penat.

dan skrg, sy lebih menghargai hujung minggu
(not that i dont appreciate weekends b4 this,
i always do)
but skrg, weekends menjadi highlights of my week.
paling penting dapat balik rumah jumpe family.
haha... xde bezenye mase stadi dgn buat intern,
still balik rumah tiap minggu.
but still, ade bezenye.
lebih penat dari biase.
dan cerite yg nak disampaikan kpd mak ayah dan adik beradik berubah.
takde lagi cerite pasal kelas, rakan sekelas, lecturer
ataupun kepayahan sesuatu subjek tu.
skrg sy cerite pasal ape yg sy buat kt ofis...
cerite pasal ofismate yg semue baik2 belake
(alhamdulillah, mereke tak membuli kami yg baru nk belajar ni)
pasal bos yg juge baik
(nasib baik tak garang )
dan juge kepenatan pergi balik kerje naik bas.

baru seminggu.
ade lagi lbh kurang 6 bulan.
i'm looking forward to it.
(and also the public holidays, the allowances....)

oh.

baru seminggu sy start internship
dekat sri gombak.
best, tp penat.

dan skrg, sy lebih menghargai hujung minggu
(not that i dont appreciate weekends b4 this,
i always do)
but skrg, weekends menjadi highlights of my week.
paling penting dapat balik rumah jumpe family.
haha... xde bezenye mase stadi dgn buat intern,
still balik rumah tiap minggu.
but still, ade bezenye.
lebih penat dari biase.
dan cerite yg nak disampaikan kpd mak ayah dan adik beradik berubah.
takde lagi cerite pasal kelas, rakan sekelas, lecturer
ataupun kepayahan sesuatu subjek tu.
skrg sy cerite pasal ape yg sy buat kt ofis...
cerite pasal ofismate yg semue baik2 belake
(alhamdulillah, mereke tak membuli kami yg baru nk belajar ni)
pasal bos yg juge baik
(nasib baik tak garang )
dan juge kepenatan pergi balik kerje naik bas.

baru seminggu.
ade lagi lbh kurang 6 bulan.
i'm looking forward to it.
(and also the public holidays, the allowances....)

Sunday, December 5, 2010

binatang peliharaan

aktiviti harian sy di kale cuti sekolah is baby-sitting adik2 a.k.a binatang2 peliharaan family
sy. mimi dan momo, the two cute fat bunnies and memol, our cute kitten. hobi mimi dan momo : makan dan tido, and sometimes berlari2 around the house sambil makan tanam2an mak.
hobi memol : bermanje2 dgn kami sekeluarge, menggaru2 badan, dan main kejar2 dgn mimi momo. cute kan....



the hunt is on..... memol melaksanekan rancangan jahat utk mengacau mimi makan
run forrest run!!!
i go wherever u will go, kate memol kpd mimi
gotchaaa!!

berehat slps berkejar2an

binatang peliharaan

aktiviti harian sy di kale cuti sekolah is baby-sitting adik2 a.k.a binatang2 peliharaan family
sy. mimi dan momo, the two cute fat bunnies and memol, our cute kitten. hobi mimi dan momo : makan dan tido, and sometimes berlari2 around the house sambil makan tanam2an mak.
hobi memol : bermanje2 dgn kami sekeluarge, menggaru2 badan, dan main kejar2 dgn mimi momo. cute kan....



the hunt is on..... memol melaksanekan rancangan jahat utk mengacau mimi makan
run forrest run!!!
i go wherever u will go, kate memol kpd mimi
gotchaaa!!

berehat slps berkejar2an