Tuesday, July 6, 2010

SOLAR




berakhirlah satu penantian bila tiba 1 julai 2010... sbbnye.... sbb my fave singer's comeback is on that day. siape lagi kalo bukan tae yang-oppa ku yg tersyg (eh, syg ke?)
i spend hours on the net stalking his fanblog and youtube... nk dgr his new single. i even downloaded the whole album, SOLAR. his main single is I Need A Girl feat GD. hehe, bunyi mcm desperate pulak kan tajuk die? tp mmg pn incik tae yang yg kacak bergaye ni kate die nk sgt ade gf thn ni... blh pulak cmtu? aku pn nk gk ade bf thn ni... so kitorg sesuai lah kan??? gile sudah.....
but, drpd byk2 lagu dlm album SOLAR tu... (ade 8 lagu br, 1 intro, and 2 single yg dah kuar last year) aku plg suke........ sbnrnye aku suke semue lagu dlm tu... hehehe.... best kot.... tp ade la certain songs tu bermain dlm kepale otak aku siang dan mlm. mane taknye, asyik2 main album SOLAR je dlm mp3 player aku.
my personal ranking utk lagu2 dlm album SOLAR ni :
1. Wedding Dress (lagu yg paling super EPIC aku pernah dgr)
2. Take it Slow ( EPIC gk... love it when TY nyanyi smbl main piano...)
3. Just A Feeling ( a feel good song, makes me wanna move every time i hear it)
4. I Need A Girl ( this song grows on me... smooth sungguh incik TY dlm lagu ni)
5. Superstar (hehe... what can i say, he's my superstar)
6. Where U At ( his old single, love it too)
7. After You Fall Asleep ( catchy, rapper undangan die sounds so cool)
8. Breakdown
9. MOVE
10. You're My (could've been my fave, tp lirik die cheesy sgt, kinda budak2.... and those high notes.... not my cup of coffee....)

i really dig this album now... hope he can stay like this and produce cooler songs..... and cooler MVs too.... hehe

No comments: