Monday, July 12, 2010

inspired by...

sesungguhnye ade hikmahnye disebalik bermain game rockband unplugged di psp aku.
disini biarlah aku terangkan mengape ( chewahhh.... ayat bahase melayu proper kowt.... bangge cikgu BM aku kalau die bace post nih)
  • jadi rock star tu... xyah susah2 buat band sendiri... main je game tu terus jadi rock star... pilih je mane satu instrument yg korg suke ( gitar n drum yg plg stylo bg aku)
  • mengisi mase lapang dimane saje aku berade... especially bile dlm LRT dr terminal putra gombak ke pasar seni apabile tiade jejake2 kacak lg bergaye utk aku tenung... hehehe
  • aku discover a few songs yg best yg tak pernah aku tau wujudnye di dunie ni ( walaupun agknye lagu tu dah lame popular, cume aku je katak bwh tempurung tak tau ape2)
  • blh berlagak dgn adik aku yg aku pandai maen gitar walaupun sbnrnye hanye tau tekan2 butang kt psp tu je... kui kui kui
one of the songs yg aku terminat dek main Rock band ni is lagu The Middle by Jimmy Eat World. lirik die amatlah memberi inspirasi utk aku terus hidup bahagie... chewahhhh..... bagaimanekah lagu tu berjaye menginspirasikan aku??? check it out......

hey,
dont write yourself off yet
it's only in your head you feel left out
or looked down on
just try your best
try everything you can
and don't you worry what they tell themselves
when you're away

it just takes some time
little girl, you're in the middle of the ride
everything, everything will be just fine
everything, everything will be alright

hey
you know they're all the same
you know you're doing better on your own
so don't buy in
live right now
yeah, just be yourself
it doesn't matter if it's good enough
for someone else

hey, don't write yourself off yet
it's only in your head you feel left out
or looked down on
just do your best
do everything you can
and don't you worry what their bitter hearts
are gonna say...

it just takes some time
little girl, you're in the middle of the ride
everything, everything will be just fine
everything, everything will be alright The Middle- Jimmy Eat World

oleh itu, mari kite berusehe sedaye upaye utk mencapai cite2 tanpa mempedulikan ape yg org lain kate psl kite, asalkan kite menjadi diri kite yg sebenar....

No comments: