Sunday, June 27, 2010


ni gambar yg aku saje2 snap kt halaman rindu eh.... halaman rumah aku gune superheadz kurodigi. i'm just a beginner, so teknik2 shot aku pn takla hebat bebeno....








ni gambar yg aku saje2 snap kt halaman rindu eh.... halaman rumah aku gune superheadz kurodigi. i'm just a beginner, so teknik2 shot aku pn takla hebat bebeno....







Saturday, June 26, 2010

destinasi honeymoon.... hehe

hobi sy menonton time cuti-cuti malaysia... err, cuti semester je lahhh.... mcm biase is menonton tv. hehe.... even tho skrg dah krg sikit tgk tv sbb dah jumpe hobi br (wheee!!!). aku slalu tgk citer kt starworld cm glee, how i met your mother, parenthood, scrubs sometimes.... animax ( terpengaruh dgn adik aku la tu....) discovery... citer melayu tu kdg2 gk la, tu pn kalau mak ayah yg control remote tv tu....
tadi siang ade la tertengok discovery travel and living sambil2 lipat kain yg berlonggok2 tu. citer pasal world's luxurious hotels. mmg luxurious habes la tempat tu. rasenye kalau aku nk g mmg kene tunggu kawen dgn anak raje la. mane taknye, tiket kapal terbang pegi tempat2 tu pn aku tak mampu... hehe... but i fell in love with this one place, jade mountain kt st lucia. mmg tempat tu super cantik gile yg teramat.... yg uniknye kt hotel tu, bilik2 die ade tige dinding je. ye la... biasenye bilik/rumah ade 4 dinding. yg ni ade tige dinding... which means bilik2 tu open air gile la. sangat unik dan santek. siap ade infinity pool tu!!! mmg superB gile la. pastu scenery kt situ, jaw-dropping habes.... makes us feels grateful for being alive... the only downside? i dont have any jutawan to sponsor me there...... yet.



and then adik lelaki tersayang aku ( sayang ke???) rekomenkan satu tempat nih kt aku. that place is chuzenji lake in japan. menurut kate satu website nih, chuzenji lake a.k.a chuzenjiko terletak kt kaki gunung Nantai, sebuah gunung berapi kt bandar Nikko. tasik ni terbentuk akibat letusan gunung berapi Nantai tu zaman dolu2. chuzenjiko ni fofuler dgn onsen (kolam air panas) and air terjun yg tersangatlah super cantik pemandangan die. wow. timbul niat di hati aku nk pegi melawat chuzenjiko satu hari nanti.


gambar kt atas ni gambar tasik chuzenji. cool ait?

and then tgk tasik gunung ganang yg cantik2 bagai ni teringat kt china. aku tak hengat sgt name tmpat tu, tp aku hengat that place looks so damn beautiful. ala, mcm dlm cite kung fu kt tv tu, kan diorg g bertape kt gunung ganang, bawah air terjun gitu.... kan cantik pemandangan tu... terime kasih kpd google image, aku telah berjumpe dgn gunung tempat pelakon2 filem kung fu zaman dolu2 tu bertape. mmg super cantik giler tempat2 tu........




santek kan? santek kan? nak kumpul duit lah.... nak pegi tempat2 yg santek ni lah..... wheee!!!

destinasi honeymoon.... hehe

hobi sy menonton time cuti-cuti malaysia... err, cuti semester je lahhh.... mcm biase is menonton tv. hehe.... even tho skrg dah krg sikit tgk tv sbb dah jumpe hobi br (wheee!!!). aku slalu tgk citer kt starworld cm glee, how i met your mother, parenthood, scrubs sometimes.... animax ( terpengaruh dgn adik aku la tu....) discovery... citer melayu tu kdg2 gk la, tu pn kalau mak ayah yg control remote tv tu....
tadi siang ade la tertengok discovery travel and living sambil2 lipat kain yg berlonggok2 tu. citer pasal world's luxurious hotels. mmg luxurious habes la tempat tu. rasenye kalau aku nk g mmg kene tunggu kawen dgn anak raje la. mane taknye, tiket kapal terbang pegi tempat2 tu pn aku tak mampu... hehe... but i fell in love with this one place, jade mountain kt st lucia. mmg tempat tu super cantik gile yg teramat.... yg uniknye kt hotel tu, bilik2 die ade tige dinding je. ye la... biasenye bilik/rumah ade 4 dinding. yg ni ade tige dinding... which means bilik2 tu open air gile la. sangat unik dan santek. siap ade infinity pool tu!!! mmg superB gile la. pastu scenery kt situ, jaw-dropping habes.... makes us feels grateful for being alive... the only downside? i dont have any jutawan to sponsor me there...... yet.



and then adik lelaki tersayang aku ( sayang ke???) rekomenkan satu tempat nih kt aku. that place is chuzenji lake in japan. menurut kate satu website nih, chuzenji lake a.k.a chuzenjiko terletak kt kaki gunung Nantai, sebuah gunung berapi kt bandar Nikko. tasik ni terbentuk akibat letusan gunung berapi Nantai tu zaman dolu2. chuzenjiko ni fofuler dgn onsen (kolam air panas) and air terjun yg tersangatlah super cantik pemandangan die. wow. timbul niat di hati aku nk pegi melawat chuzenjiko satu hari nanti.


gambar kt atas ni gambar tasik chuzenji. cool ait?

and then tgk tasik gunung ganang yg cantik2 bagai ni teringat kt china. aku tak hengat sgt name tmpat tu, tp aku hengat that place looks so damn beautiful. ala, mcm dlm cite kung fu kt tv tu, kan diorg g bertape kt gunung ganang, bawah air terjun gitu.... kan cantik pemandangan tu... terime kasih kpd google image, aku telah berjumpe dgn gunung tempat pelakon2 filem kung fu zaman dolu2 tu bertape. mmg super cantik giler tempat2 tu........




santek kan? santek kan? nak kumpul duit lah.... nak pegi tempat2 yg santek ni lah..... wheee!!!