Friday, December 31, 2010

tahun baru

tinggal beberape minit lg je nk masuk tahun 2011 (waktu aku menaip ni)..
aku tgk people out there sibuk nk pegi celebrate the new year... and then aku terfikir... what's the big deal sampai nk menyambut besar2an... dgn konsert lah, parti lah, watever lah.... bukannye dapat ape2 faedah pon nak sambut2 camnih...
bagi aku semue ni buang mase je.... bukannye aku tak mensyukuri what we have sekarang, bukannye aku tak rase excited dgn kedatangan tahun baru ni, tapi toksah la nk sambut gile2 cm ramai org buat nih.... nak countdown2 barang.... dah countdown lepas tu nak buat ape.....
lompat2 kt tgh2 orang ramai sambil menjerit2... waddehel kan? lagi baik kan kalau kite dok diam2 kt rumah sambil sujud syukur sbb berjaye survive sampai ke tahun baru ke...... kite muhasabah diri balik ape yg kite dah buat these past years ke.... tak pon just tidor je... haha... kan lagi berfaedah tu..... 
bukannye kite takleh nk berazam tahun baru kalau kite tak pegi menyambut kt mane2 konsert ke, tempat hiburan ke.... boleh je aku berazam tahun baru diam2 kt depan tv ke... depan lappy ke..... same je..... ade je tercapai azam aku tu kan... yg penting niat dan usaha kite.... jangan la syok sangat nk menyambut tahun baru sampai terlupe dunie kan.....
haha, penat sudah aku merepek hari ni..... 
adios ;)

tahun baru

tinggal beberape minit lg je nk masuk tahun 2011 (waktu aku menaip ni)..
aku tgk people out there sibuk nk pegi celebrate the new year... and then aku terfikir... what's the big deal sampai nk menyambut besar2an... dgn konsert lah, parti lah, watever lah.... bukannye dapat ape2 faedah pon nak sambut2 camnih...
bagi aku semue ni buang mase je.... bukannye aku tak mensyukuri what we have sekarang, bukannye aku tak rase excited dgn kedatangan tahun baru ni, tapi toksah la nk sambut gile2 cm ramai org buat nih.... nak countdown2 barang.... dah countdown lepas tu nak buat ape.....
lompat2 kt tgh2 orang ramai sambil menjerit2... waddehel kan? lagi baik kan kalau kite dok diam2 kt rumah sambil sujud syukur sbb berjaye survive sampai ke tahun baru ke...... kite muhasabah diri balik ape yg kite dah buat these past years ke.... tak pon just tidor je... haha... kan lagi berfaedah tu..... 
bukannye kite takleh nk berazam tahun baru kalau kite tak pegi menyambut kt mane2 konsert ke, tempat hiburan ke.... boleh je aku berazam tahun baru diam2 kt depan tv ke... depan lappy ke..... same je..... ade je tercapai azam aku tu kan... yg penting niat dan usaha kite.... jangan la syok sangat nk menyambut tahun baru sampai terlupe dunie kan.....
haha, penat sudah aku merepek hari ni..... 
adios ;)

Thursday, December 30, 2010

selamat tinggal 2010, selamat datang 2011

welcome 2011...
semoge tahun ni lebih baik drpd tahun2 yg sebelumnye

may we'll be a better person in the coming years.

selamat tinggal 2010, selamat datang 2011

welcome 2011...
semoge tahun ni lebih baik drpd tahun2 yg sebelumnye

may we'll be a better person in the coming years.

Sunday, December 26, 2010

Lupakanlah semua ini

wat de hek dengan itu tajuk ala2 drama?
haha....tyme2 tader duit miskin papa kedana lah sume keperluan asas aku 
nk menghabeskan diri masing2. 
dayemmmm betol ku rasekan di saat2 ini. 
bilekah incik ( cik dan puan juge dialu2kan) hero in shining armor nk dtg berikan bantuan pernafasan kt dompet aku yg tengah nazak nih? 
huuu.... bersabarlah wahai azimah.... sikit je lagi nk hujung bulan satu...... 
tgk balik kalender.... dayemmm sekali lagi... baru nk hujung bulan 12 rupenye..... 
ishhhhhhhhh

sekali lagi, bertabahlah wahai hati dan perasaan..
marilah kite same2 merancang perbelanjaan sehingge bantuan kewangan tibe...
sile lupekan past pud past pud kegemaran aku 
(nak prosperity mekdi.....huhuh)
dan sile juge lupekan buku2 yg menantikan kehadiran aku di kinokuniya, tak
lupe juge di mph......
selain itu, silelah merestrictkan diri sendiri drpd membeli majalah2 serte
komik2 yg tak mendatangkan pekdah kpd perkembangan intelektual aku....
takyah beli paper juge skrg.. bace kt opis sudehhhh

lagi.. lagi... ape ye......
hmmmmmmmmmmmmm......
haaaaa......
my guiltiest pleasure...
online shopping.
silelah lupekan niat murni nk beli itu blaus biru yg aku gerenti bleh buat aku
nampak ayu serte comel montel manje bile aku memakainye...
juge lupekan itu slim wallet yg muat2 kt poket jeans aku supaya
aku tak payah angkut beg beso2 mcm nk balik kampung seploh hari....
juge silelah melupekan angan2 tentang itu beg yg super setayel gile tu....
pendek kate silelah lupekan part time job aku sbg
online shopper tegar itu.....

sesungguhnye,
mulai tika dan saat ini,
aku terpakse hidup zuhud dan melupekan segale keinginan materialistikku...
chewah ayat.... terpengaruh dgn novel sungguh.
marilah kite bersame2 menabung utk mase depan yg 
cemerlang,gemilang dan terbilang
(err... skrg dah tuka motto 1Malaysia laaaa...
kan aku dah kate aku ketinggalan zaman)

haha.. mesti best kalo aku ade duit berkepuk2 mcm nih dlm bank kan???

Lupakanlah semua ini

wat de hek dengan itu tajuk ala2 drama?
haha....tyme2 tader duit miskin papa kedana lah sume keperluan asas aku 
nk menghabeskan diri masing2. 
dayemmmm betol ku rasekan di saat2 ini. 
bilekah incik ( cik dan puan juge dialu2kan) hero in shining armor nk dtg berikan bantuan pernafasan kt dompet aku yg tengah nazak nih? 
huuu.... bersabarlah wahai azimah.... sikit je lagi nk hujung bulan satu...... 
tgk balik kalender.... dayemmm sekali lagi... baru nk hujung bulan 12 rupenye..... 
ishhhhhhhhh

sekali lagi, bertabahlah wahai hati dan perasaan..
marilah kite same2 merancang perbelanjaan sehingge bantuan kewangan tibe...
sile lupekan past pud past pud kegemaran aku 
(nak prosperity mekdi.....huhuh)
dan sile juge lupekan buku2 yg menantikan kehadiran aku di kinokuniya, tak
lupe juge di mph......
selain itu, silelah merestrictkan diri sendiri drpd membeli majalah2 serte
komik2 yg tak mendatangkan pekdah kpd perkembangan intelektual aku....
takyah beli paper juge skrg.. bace kt opis sudehhhh

lagi.. lagi... ape ye......
hmmmmmmmmmmmmm......
haaaaa......
my guiltiest pleasure...
online shopping.
silelah lupekan niat murni nk beli itu blaus biru yg aku gerenti bleh buat aku
nampak ayu serte comel montel manje bile aku memakainye...
juge lupekan itu slim wallet yg muat2 kt poket jeans aku supaya
aku tak payah angkut beg beso2 mcm nk balik kampung seploh hari....
juge silelah melupekan angan2 tentang itu beg yg super setayel gile tu....
pendek kate silelah lupekan part time job aku sbg
online shopper tegar itu.....

sesungguhnye,
mulai tika dan saat ini,
aku terpakse hidup zuhud dan melupekan segale keinginan materialistikku...
chewah ayat.... terpengaruh dgn novel sungguh.
marilah kite bersame2 menabung utk mase depan yg 
cemerlang,gemilang dan terbilang
(err... skrg dah tuka motto 1Malaysia laaaa...
kan aku dah kate aku ketinggalan zaman)

haha.. mesti best kalo aku ade duit berkepuk2 mcm nih dlm bank kan???

Saturday, December 25, 2010

2 minggu...

2 minggu sudah berlalu.
ape yg dah berlalu sebenarnye?
hehe... 2 minggu sudah aku ber'intern' 
tak sangke sungguh.
dah bekerje rupenye aku ni (walaupun hanye sebagai intern,
but still working kan... kan?kan?)
setakat ni, keje aku masih senang lagi la.
sebab abang2 dan akak2 kt situ takde mase sangat nk ajar aku bende2 yg susah2, 
jadi diorang bagi la aku kerje2 yg senang lagi buat mase ni.
kire bersyukur lah kan at least ade la kerje.
kerje yg agak related gak la dgn tujuan asal aku ber'intern' kt sini.

 ape bende nih? aku pn xtau.. yg aku tau bende ni ade kt bwh meje aku
 inilah meje seorg intern yg xde keje.. haha, takat buku nota saje2 je..
peh,nmpk sangat xde keje... haha kantoi...


2 minggu...

2 minggu sudah berlalu.
ape yg dah berlalu sebenarnye?
hehe... 2 minggu sudah aku ber'intern' 
tak sangke sungguh.
dah bekerje rupenye aku ni (walaupun hanye sebagai intern,
but still working kan... kan?kan?)
setakat ni, keje aku masih senang lagi la.
sebab abang2 dan akak2 kt situ takde mase sangat nk ajar aku bende2 yg susah2, 
jadi diorang bagi la aku kerje2 yg senang lagi buat mase ni.
kire bersyukur lah kan at least ade la kerje.
kerje yg agak related gak la dgn tujuan asal aku ber'intern' kt sini.

 ape bende nih? aku pn xtau.. yg aku tau bende ni ade kt bwh meje aku
 inilah meje seorg intern yg xde keje.. haha, takat buku nota saje2 je..
peh,nmpk sangat xde keje... haha kantoi...


Wednesday, December 22, 2010

oh.
awal semester.
uia start awal pulak berbanding uni lain.
maksudnye?
maksudnye, incik penyumbang biasiswa akan lambat memasukkan wang ke dlm akaun bank aku.
huhu...
mereke nk masukkan duit seiring dan sejalan seindah bunga di taman
dgn uni2 yg lain.
aku dgr kabar yg blh dipercayai dr sumber yg dipercayai
mengatekan bahawa itu duit akan masuk hujung bulan 1 @ awal bulan 2...
memang terpakse meminta derma kilat drpd keluarge la nmpknye..
haha...
rase2nye adik beradik ade duit lebih x...
nak ngepau merekelah.

memang x kesampaianlah nia suci murni aku utk
meng'invest' duit aku ke dlm akaun2 kedai2 baju serte kasut dan beg,
tak lupe juge kpd akaun kinokuniya & MPH...
tader fulus maaa... tader boley shoppink2...
so say goodbye to my angan2 mat jenin nk menyertai org ramai
bersuka ria membeli belah sempene Year End Sale ni...

oh sedih.
tu laaaa... sem lepas berjoli tak hengat dunie...
kan dah sem ni jatuh muflis...
mcm dah nk kene fail bankruptcy kt SSM je...
oh tidak, ape yg aku merepek tak tentu hale nih....
bersabar ye wahai azimah..
dikala org lain sibuk meng'enjoy'kan diri
aku terpakse menahan rase....
takpe... takpe...
bulan depan aku balas dendam...
hehehehe... [gelak kejam]
oh.
awal semester.
uia start awal pulak berbanding uni lain.
maksudnye?
maksudnye, incik penyumbang biasiswa akan lambat memasukkan wang ke dlm akaun bank aku.
huhu...
mereke nk masukkan duit seiring dan sejalan seindah bunga di taman
dgn uni2 yg lain.
aku dgr kabar yg blh dipercayai dr sumber yg dipercayai
mengatekan bahawa itu duit akan masuk hujung bulan 1 @ awal bulan 2...
memang terpakse meminta derma kilat drpd keluarge la nmpknye..
haha...
rase2nye adik beradik ade duit lebih x...
nak ngepau merekelah.

memang x kesampaianlah nia suci murni aku utk
meng'invest' duit aku ke dlm akaun2 kedai2 baju serte kasut dan beg,
tak lupe juge kpd akaun kinokuniya & MPH...
tader fulus maaa... tader boley shoppink2...
so say goodbye to my angan2 mat jenin nk menyertai org ramai
bersuka ria membeli belah sempene Year End Sale ni...

oh sedih.
tu laaaa... sem lepas berjoli tak hengat dunie...
kan dah sem ni jatuh muflis...
mcm dah nk kene fail bankruptcy kt SSM je...
oh tidak, ape yg aku merepek tak tentu hale nih....
bersabar ye wahai azimah..
dikala org lain sibuk meng'enjoy'kan diri
aku terpakse menahan rase....
takpe... takpe...
bulan depan aku balas dendam...
hehehehe... [gelak kejam]

Sunday, December 19, 2010

oh.

baru seminggu sy start internship
dekat sri gombak.
best, tp penat.

dan skrg, sy lebih menghargai hujung minggu
(not that i dont appreciate weekends b4 this,
i always do)
but skrg, weekends menjadi highlights of my week.
paling penting dapat balik rumah jumpe family.
haha... xde bezenye mase stadi dgn buat intern,
still balik rumah tiap minggu.
but still, ade bezenye.
lebih penat dari biase.
dan cerite yg nak disampaikan kpd mak ayah dan adik beradik berubah.
takde lagi cerite pasal kelas, rakan sekelas, lecturer
ataupun kepayahan sesuatu subjek tu.
skrg sy cerite pasal ape yg sy buat kt ofis...
cerite pasal ofismate yg semue baik2 belake
(alhamdulillah, mereke tak membuli kami yg baru nk belajar ni)
pasal bos yg juge baik
(nasib baik tak garang )
dan juge kepenatan pergi balik kerje naik bas.

baru seminggu.
ade lagi lbh kurang 6 bulan.
i'm looking forward to it.
(and also the public holidays, the allowances....)

oh.

baru seminggu sy start internship
dekat sri gombak.
best, tp penat.

dan skrg, sy lebih menghargai hujung minggu
(not that i dont appreciate weekends b4 this,
i always do)
but skrg, weekends menjadi highlights of my week.
paling penting dapat balik rumah jumpe family.
haha... xde bezenye mase stadi dgn buat intern,
still balik rumah tiap minggu.
but still, ade bezenye.
lebih penat dari biase.
dan cerite yg nak disampaikan kpd mak ayah dan adik beradik berubah.
takde lagi cerite pasal kelas, rakan sekelas, lecturer
ataupun kepayahan sesuatu subjek tu.
skrg sy cerite pasal ape yg sy buat kt ofis...
cerite pasal ofismate yg semue baik2 belake
(alhamdulillah, mereke tak membuli kami yg baru nk belajar ni)
pasal bos yg juge baik
(nasib baik tak garang )
dan juge kepenatan pergi balik kerje naik bas.

baru seminggu.
ade lagi lbh kurang 6 bulan.
i'm looking forward to it.
(and also the public holidays, the allowances....)

Sunday, December 5, 2010

binatang peliharaan

aktiviti harian sy di kale cuti sekolah is baby-sitting adik2 a.k.a binatang2 peliharaan family
sy. mimi dan momo, the two cute fat bunnies and memol, our cute kitten. hobi mimi dan momo : makan dan tido, and sometimes berlari2 around the house sambil makan tanam2an mak.
hobi memol : bermanje2 dgn kami sekeluarge, menggaru2 badan, dan main kejar2 dgn mimi momo. cute kan....



the hunt is on..... memol melaksanekan rancangan jahat utk mengacau mimi makan
run forrest run!!!
i go wherever u will go, kate memol kpd mimi
gotchaaa!!

berehat slps berkejar2an

binatang peliharaan

aktiviti harian sy di kale cuti sekolah is baby-sitting adik2 a.k.a binatang2 peliharaan family
sy. mimi dan momo, the two cute fat bunnies and memol, our cute kitten. hobi mimi dan momo : makan dan tido, and sometimes berlari2 around the house sambil makan tanam2an mak.
hobi memol : bermanje2 dgn kami sekeluarge, menggaru2 badan, dan main kejar2 dgn mimi momo. cute kan....



the hunt is on..... memol melaksanekan rancangan jahat utk mengacau mimi makan
run forrest run!!!
i go wherever u will go, kate memol kpd mimi
gotchaaa!!

berehat slps berkejar2an

Wednesday, October 27, 2010

hari yg sungguh penat....

bunge yg kt tgh tu yg comel ke kami yg comel?
candid picture yg mcm di'set up'kan 'pose'nye
comel sangattttt!!!!!
tetapi sgt best.
sbb dah lame x jumpe mereke.
dah lame x bergelak ketawe bersame mereke.
dah lame jugak x bergambar gile2 mcm tadi
(i mean... taking pictures, not my pictures being taken)

teruja tgk hasil penggambaran tadi.
cantik!!!
(mcm puji diri sendiri je.... sbb aku la photographer nye...)
siyes comel mereke2 ni.
inspire family mmg comel....
gatal tangan lak nk upload pics byk2 kt fb
tp sbb those pics akan dimasukkan dlm cd 2b sold later...
dah tak limited edition lah kalau upload byk2....
terpakse menahan tangan drpd menekan butang add more picture di fb
hanye mampu tengok gmbr2 tu smbl t'sengih2 sendirian
mmg comel mereke semue.
sbb tu aku suke tengok dan ambik gmbr org je
sbb diorang comel dlm gmbr....
aku x comel dlm gmbr... so x suke tgk gmbr muke sendiri..
hehehehe....

hari yg sungguh penat....

bunge yg kt tgh tu yg comel ke kami yg comel?
candid picture yg mcm di'set up'kan 'pose'nye
comel sangattttt!!!!!
tetapi sgt best.
sbb dah lame x jumpe mereke.
dah lame x bergelak ketawe bersame mereke.
dah lame jugak x bergambar gile2 mcm tadi
(i mean... taking pictures, not my pictures being taken)

teruja tgk hasil penggambaran tadi.
cantik!!!
(mcm puji diri sendiri je.... sbb aku la photographer nye...)
siyes comel mereke2 ni.
inspire family mmg comel....
gatal tangan lak nk upload pics byk2 kt fb
tp sbb those pics akan dimasukkan dlm cd 2b sold later...
dah tak limited edition lah kalau upload byk2....
terpakse menahan tangan drpd menekan butang add more picture di fb
hanye mampu tengok gmbr2 tu smbl t'sengih2 sendirian
mmg comel mereke semue.
sbb tu aku suke tengok dan ambik gmbr org je
sbb diorang comel dlm gmbr....
aku x comel dlm gmbr... so x suke tgk gmbr muke sendiri..
hehehehe....

Thursday, October 21, 2010

berlalulah sudah minggu2 genting sy sem nih.
settle 3 major presentations this week.
walaupun biase2 je presentations tu, takde yg hebatnye pon
tp sy ttp nak rase super gembire.
sbb dah lege rase hati ni.
blh tido mlm dgn rase gembire.
huhu.... i miss nk tido nyenyak without having to think about those things.
but still, i've got like 3 more reports to submit next week.
but it's okay. sbb semue reports tu based on what i presented this week.
no hal la..... itu bisa diatur.

disebabkan dah lame rasenye sy stuck kt iium mcm budak rajin
and dah lame x keluar berpoye2...
moleklah kirenye jikalau hujung minggu ni sy pergi berpoye2
sblm minggu final exam start.
deym....
lame dah rasenye x minghirup udare yg krg segar dr tempat lain selain
iium, kaw gombak and kajang.
kak long dan kak ngah,
silelah bawak adik anda yg comel ni pegi jalan2.
kesian die, dah tepu dah dgn segale mcm habuk2 serte partikel2 udare iium
she needs some new habuk2 dr tempat lain to fill her lungs!!
[gile sudah]

tangan pun dah gatal nk pegi klik2 shutter button camera
kesian die, mesti die rase xdihargai sbb krg digunekan
i'm so sorry wahai my beloved camera...
it's not like i dont love you no more,
or i have another pengganti yg lbh canggih..
noooo.... nahi.....
itu semue tak betullll...
i still love you camera...
tapi apekan daya
u have to understand tugas ur owner as a student...
dikala hujung2 semester menjelma..
semakin sibuklah dia.
sbb die suke buat keje super last minit,
dan akibatnye, kau diabaikan.
i'm sorry again, camera.
i promise i will bawak u jalan2 diz week,
and i promise i will use u banyak2 sampai bateri u habes
[seriously, from the day i bought u sampai skrg, i baru charge u 3 kali...]
this i promise u camera...
from the bottom of my heart....
[gile sudah lagi....]
berlalulah sudah minggu2 genting sy sem nih.
settle 3 major presentations this week.
walaupun biase2 je presentations tu, takde yg hebatnye pon
tp sy ttp nak rase super gembire.
sbb dah lege rase hati ni.
blh tido mlm dgn rase gembire.
huhu.... i miss nk tido nyenyak without having to think about those things.
but still, i've got like 3 more reports to submit next week.
but it's okay. sbb semue reports tu based on what i presented this week.
no hal la..... itu bisa diatur.

disebabkan dah lame rasenye sy stuck kt iium mcm budak rajin
and dah lame x keluar berpoye2...
moleklah kirenye jikalau hujung minggu ni sy pergi berpoye2
sblm minggu final exam start.
deym....
lame dah rasenye x minghirup udare yg krg segar dr tempat lain selain
iium, kaw gombak and kajang.
kak long dan kak ngah,
silelah bawak adik anda yg comel ni pegi jalan2.
kesian die, dah tepu dah dgn segale mcm habuk2 serte partikel2 udare iium
she needs some new habuk2 dr tempat lain to fill her lungs!!
[gile sudah]

tangan pun dah gatal nk pegi klik2 shutter button camera
kesian die, mesti die rase xdihargai sbb krg digunekan
i'm so sorry wahai my beloved camera...
it's not like i dont love you no more,
or i have another pengganti yg lbh canggih..
noooo.... nahi.....
itu semue tak betullll...
i still love you camera...
tapi apekan daya
u have to understand tugas ur owner as a student...
dikala hujung2 semester menjelma..
semakin sibuklah dia.
sbb die suke buat keje super last minit,
dan akibatnye, kau diabaikan.
i'm sorry again, camera.
i promise i will bawak u jalan2 diz week,
and i promise i will use u banyak2 sampai bateri u habes
[seriously, from the day i bought u sampai skrg, i baru charge u 3 kali...]
this i promise u camera...
from the bottom of my heart....
[gile sudah lagi....]

Monday, October 18, 2010

MUSE - Neutron Star Collision (Love Is Forever) [OFFICIAL VIDEO]

MUSE - Neutron Star Collision (Love Is Forever) [OFFICIAL VIDEO]

Love is Forever

i was searching
you were on a mission
then our hearts combined like
a neutron star collision
i have nothing left to lose
you took you time to choose
then we told each other
with no trace of fear that

our love would be forever
and if we die
we die together
well i, i said never
cause our love would be forever

the world is broken
halos fail to glisten
we try to make a difference but
no one wants to listen
hail the preachers, fake and proud
their doctrines will be cloud
the they'll dissipate like
snowflakes in an ocean

love is forever
and if we die, we die together
well i, i said never
cause our love, could be forever

now i've got nothing left to lose
you took your time to choose
i can tell you now without a trace of fear

that my love will be forever
and we'll die, we'll die together
well i, i will never
cause our love will be forever

mekasih encik matthew bellamy sebab buat lagu yg cambest mcm ni...
ade rezeki nanti sy jemput Muse main kt wedding saye nnt ye ;)




Love is Forever

i was searching
you were on a mission
then our hearts combined like
a neutron star collision
i have nothing left to lose
you took you time to choose
then we told each other
with no trace of fear that

our love would be forever
and if we die
we die together
well i, i said never
cause our love would be forever

the world is broken
halos fail to glisten
we try to make a difference but
no one wants to listen
hail the preachers, fake and proud
their doctrines will be cloud
the they'll dissipate like
snowflakes in an ocean

love is forever
and if we die, we die together
well i, i said never
cause our love, could be forever

now i've got nothing left to lose
you took your time to choose
i can tell you now without a trace of fear

that my love will be forever
and we'll die, we'll die together
well i, i will never
cause our love will be forever

mekasih encik matthew bellamy sebab buat lagu yg cambest mcm ni...
ade rezeki nanti sy jemput Muse main kt wedding saye nnt ye ;)




Friday, October 15, 2010

this week sucks.....

because.....

i got lots of assignments to do....
database assignment nk buat .... x reti [i'm an accounting student, not IT student....]
money banking assignment .... nk buat xtau nk carik info ktne....
x faham kot ape yg aku tgk kat tenet ni..
mmg tenat betollah
assignment dmc nk buat ... org yg nk diinterview bg respon lambat, super slowmo...
mcm die sorg je bz.....
mmg devil may cry betollah ...
then, bile on9...
slowmo gk... super slow mo....!
aku dah bayar kot bil bulan ni ... penuh lg tu ...
bukannye bayar hutang2 pun ....
dah tu pulak ....
minggu ni ....
sume manga yg aku suke bace xkeluar ...
bleach entah kemane ...
fairy tale, tak kuar lagi ...
yg paling sedih ...
noblesse mmg takkan keluar minggu ni
sbb pelukis die pegi holiday seminggu....
baek la die cuti seminggu je
cube kalau die cuti sebulan,
mau taknye readers jadi gile nk tunggu episod baru keluar....
huhuhuhuhuhuuhhuuuu

i cant wait for this week to end.
hopefully next week will be better
even though ade 3 major presentations berturut2....
ganbatte!!!!!!!!

this week sucks.....

because.....

i got lots of assignments to do....
database assignment nk buat .... x reti [i'm an accounting student, not IT student....]
money banking assignment .... nk buat xtau nk carik info ktne....
x faham kot ape yg aku tgk kat tenet ni..
mmg tenat betollah
assignment dmc nk buat ... org yg nk diinterview bg respon lambat, super slowmo...
mcm die sorg je bz.....
mmg devil may cry betollah ...
then, bile on9...
slowmo gk... super slow mo....!
aku dah bayar kot bil bulan ni ... penuh lg tu ...
bukannye bayar hutang2 pun ....
dah tu pulak ....
minggu ni ....
sume manga yg aku suke bace xkeluar ...
bleach entah kemane ...
fairy tale, tak kuar lagi ...
yg paling sedih ...
noblesse mmg takkan keluar minggu ni
sbb pelukis die pegi holiday seminggu....
baek la die cuti seminggu je
cube kalau die cuti sebulan,
mau taknye readers jadi gile nk tunggu episod baru keluar....
huhuhuhuhuhuuhhuuuu

i cant wait for this week to end.
hopefully next week will be better
even though ade 3 major presentations berturut2....
ganbatte!!!!!!!!

Wednesday, October 6, 2010

discovery

mlm td saje la aku membace case study dmc (decision making and control...
bukan devil may cry ;p) sambil berinternet
cam biaselah...
terbukak la aku website allkpop...
ala... yg citer pasal gosip2 hangat kt dunie kpop nun..
aku bukannye minat sgt pn kpop2 barang nih...
sume same je aku tgk....
p/s but my bias is big bang (>_<)
haaa... berbalik kpd cerite asal disini..
ade la kt komen2 disitu menyebut satu band korea ni....
band yg dipanggil Nell...
sekali lg diulang,
BAND dan bukan idol group...
a real band okeh, yg main instruments and all that...
kinda like indie band lah kirenye..
and they said this band is really good..
jadi aku yg tgh xde mood nk ber'dmc' ni pn meng'youtube'lah lagu band ni..

it turns out that what those peeps said is true....
best kot band ni...
ala2 indie gitu...
aku bukannye suke sgt pn dgr lagu yg ala2 slow, mellow gitu...
tp bile dgr lagu2 band ni best pulak...
hehe....
tu laaaa... selalu sgt dgr typical kpop song la, lagu rock kapak, rock tak kapak
dan sewaktu dgnnye...
sesekali dgr lagu2 ala2 slow cmni best gk
lirik lagu ni (in korea okeyyy...) pn cam ade deep meaning.
tak la lirik bodoh2 cm kebanyakan lagu zaman sekarang
camne aku tau?
kt youtube ade insan baik hati yg tlg men'translate'kan lagu2 band ni
thank you!!!!!!

antare lagu faveret aku ialah
goodnight, thank you, stay dan marionette..
sesuai dilayan ketike hujan lebat mencurah2 membasahi bumi,
smbl minum air nescafe panas smbl merenung ke luar
jendela melayan perasaan..
chewahhhhhhh



discovery

mlm td saje la aku membace case study dmc (decision making and control...
bukan devil may cry ;p) sambil berinternet
cam biaselah...
terbukak la aku website allkpop...
ala... yg citer pasal gosip2 hangat kt dunie kpop nun..
aku bukannye minat sgt pn kpop2 barang nih...
sume same je aku tgk....
p/s but my bias is big bang (>_<)
haaa... berbalik kpd cerite asal disini..
ade la kt komen2 disitu menyebut satu band korea ni....
band yg dipanggil Nell...
sekali lg diulang,
BAND dan bukan idol group...
a real band okeh, yg main instruments and all that...
kinda like indie band lah kirenye..
and they said this band is really good..
jadi aku yg tgh xde mood nk ber'dmc' ni pn meng'youtube'lah lagu band ni..

it turns out that what those peeps said is true....
best kot band ni...
ala2 indie gitu...
aku bukannye suke sgt pn dgr lagu yg ala2 slow, mellow gitu...
tp bile dgr lagu2 band ni best pulak...
hehe....
tu laaaa... selalu sgt dgr typical kpop song la, lagu rock kapak, rock tak kapak
dan sewaktu dgnnye...
sesekali dgr lagu2 ala2 slow cmni best gk
lirik lagu ni (in korea okeyyy...) pn cam ade deep meaning.
tak la lirik bodoh2 cm kebanyakan lagu zaman sekarang
camne aku tau?
kt youtube ade insan baik hati yg tlg men'translate'kan lagu2 band ni
thank you!!!!!!

antare lagu faveret aku ialah
goodnight, thank you, stay dan marionette..
sesuai dilayan ketike hujan lebat mencurah2 membasahi bumi,
smbl minum air nescafe panas smbl merenung ke luar
jendela melayan perasaan..
chewahhhhhhh



Tuesday, September 28, 2010

majlis konvokasi kakak saye

secare rasminye angah sy b'gelar graduate dr utm ahad lps...
yeay... bestnye die....
tahniah angah
ni yg jeles ni sbb sy x habes2 belaja lg pn...
tsk tsk....
kawan2 yg lain ramai yg dah habes belaja
dah keje...... dah ade harte....
dah nak berumah tangge...
sy bile lagi?????
nk habes belaja cepat2 gk
tak kire... nk jugakkkk....

okehhh...
dah habes sesi meroyan nk habes blaja sy dah...
skrg beralih topik yg lebey happy sikit...
sem depan nk praktikal!!!!!
wheeeee~~~~~~~
x sabar rasenye....
hehehehe.....

another good news!!!!
kakak sy yg lg satu dah nk kawen!!! bile??? tungguuuuuuu...
coming soon

majlis konvokasi kakak saye

secare rasminye angah sy b'gelar graduate dr utm ahad lps...
yeay... bestnye die....
tahniah angah
ni yg jeles ni sbb sy x habes2 belaja lg pn...
tsk tsk....
kawan2 yg lain ramai yg dah habes belaja
dah keje...... dah ade harte....
dah nak berumah tangge...
sy bile lagi?????
nk habes belaja cepat2 gk
tak kire... nk jugakkkk....

okehhh...
dah habes sesi meroyan nk habes blaja sy dah...
skrg beralih topik yg lebey happy sikit...
sem depan nk praktikal!!!!!
wheeeee~~~~~~~
x sabar rasenye....
hehehehe.....

another good news!!!!
kakak sy yg lg satu dah nk kawen!!! bile??? tungguuuuuuu...
coming soon

Wednesday, September 22, 2010

post post-raye

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin....

dah lame rasenye aku x meng'update' ini belog....
biase la, di musim perayaan ni mane ade mase nk ber'belog'2 ni (tipu je...)
raye thn ni.... better than last year lah.
at least, our family is not the sole family at kampung beraye bersame nenek tercinte ( tak mcm thn lepas, kesunyian sungguh kami ketike itu)
ditambah lg, thn ni kami beraye dgn sepupu baru
comel sungguh itu baby (walaupun sy takut nk pegang die sbb kecik sgt....)
nnt alisha dah besar dan tough sikit blh la kakak pegang alisha ye

habes dah cerite pasal raye saye...
not much...
i'm not the kind of person yg suke celebrate things lame2...
sehari due cukup la kan....

skrg nk rant pasal hari sy yg sgt penuh dgn perasaan...
ehhhhhhbetul ke perkataan tu?
ape2 jela......
yg aku tau, hari ni dimulekan dgn sakit kepale,
lepas tu buat keje sikit, pastu g kelas...
tak ngantuk lak aku dlm kelas td.. miracle sungguh
pastu kelas ptg g dgr career talk by cimb
blh tahan lawak gk la pakcik tu...
baru aku tau ade gk org letak gmbr posing gedix2 cm gmbr profile pic fb kt dlm resume
bijaksane sungguh mereke tu kan

mlm pulak....
terpakse re-do balik assignment yg aku dah siapkan
demmmmm!!!!
dah tu lak, buku audit yg aku t'pakse bace sbb hari jumaat ade exam
tersgtlah memboringkan.....
aku dpt rasekan yg dlm kepale otak aku ade satu tembok yg tinggi
lagi lebar serte tebal yg menghalang segale ilmu2
yg aku bace dr masuk dlm otak aku..
sbb bile aku bc buku je....
pastu try recall blk ape yg aku bc....
langsung x dpt nk recall...
tensi sungguh....

dan terpakse la aku ber'internet' utk menghilangkan ketensenan aku
(alasan je niiii......)
and i would like to thank this person for making me smile and laugh
and grins in front of my lappy like a crazy person....
thanks for being so cute and dorky and funny
(plus looking soooooooooooo handsome too)
at least aku lupe la kejap ketensenan yg melande di jiwe.....
jgn lps ni lupe nk smbg stadi balik dah le cik azima oiiii
erk, siapakah gerangan itu manusia yg bisa membuatkan
aku ketawa?????
jeng jeng jenggggggg......
cluenye ade di wallpaper lappy sy....
juge gmbrnye ade somewhere in this belog.

with that... i end my rant for tonight...
(mebbe kalau masih sakit jiwe lg, aku sambung lagi pasni...)