Sunday, June 7, 2009

saye sayang........

along,saye dan adik
mak ayah....
adik n ayah
awie comey.....
angah, mak n awie
saye sayang pada Allah, pencipta yg Maha Berkuasa... sangat2 bersyukur kerana diciptakan sebagai manusia, sebaik2 kejadian... bukan sebagai seekor kucing atau lalat atau pun ape2 sajelah..... kerana itu saye perlu bersyukur.... try to be the best servant i can be.....
saye sayang pada mak ayah saye... tanpa diorang, takde la saye... kalau diorang takde, tak wujudlah saye yg nakal dan manje ni. sebab tu la saye cube sedaye upaye jadi anak yg taat, yg ikut cakap diorang.. saye cube gk utk tak bli psp yg saye idam2kan tu sebab mak tak bagi bli..huhuhu...
saye sayang kakak2 saye yg berkongsi name depan dgn saye.. terime kasih sebab sudi berkongsi name azimatul yg best ni dgn saye... walaupun kakak2 saye tu kadang2 annoys me (especially bile mereke dah membebel ) dan kadang2 mereke garang semacam, dan kadang2 sibling rivalry timbul bile salah sorang dari kami dapat something and the rest of us didnt get it... tapi.. hakikatnye yg nyate mereke tetap kakak sedarah sedaging dgn saye. walaupun rupe kami definitely tak same langsung, and all our differences... saye tetap sayang mereke sebab mereke la tempat saye nk membebel, tempat saye meluahkan perasaan, tempat saye bergosip dan bercerite... kalau diorang takde sape nak belanje saye, sape nk masak utk saye kalau mak takde kt rumah, sape nk manjekan saye.....
saye sayang adik2 lelaki saye... kenape adik2 lelaki je yg saye sayang? sebab saye takde adik perempuan..... kenape saye sayang adik2 saye? sebab kalau saye bosan saye g main dgn diorang, saye bercerite dgn diorang walaupun selalu diorang tak faham ape yg saye cerite.... kalau saye balik rumah, orang yg setia tunggu saye balik mesti adik saye yg comey, awie.... kalau saye balik orang yg paling excited nk bercerite pasal hari die mesti adik saye yg konon2 hensem tu, irsyad.. dan kalau saye nak buat nakal kt rumah mesti saye ajak adik2 saye join sekali (ade la geng kene marah nanti..;p) dan yg paling penting, kenape saye sayang adik2 saye.. simply because they're my brothers....
the reason why i write this post is because saye rindu dekat mak ayah adik2 saye. rindu nk dengar mak membebel suruh buat kerje, rindu nk dengar ayah sakat mak, rindu nk bergurau and dengar ketawe awie, rindu nk dengar irsyad dan fakta kereta die.... huhu.. bile la diorang nk balik nih......

No comments: